Άργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριά

Η χορωδία της « ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ» στο 1ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Κομοτηνής (φωτογραφίες)

Η Μεικτή Πολυφωνική Χορωδία της «Ορεστίδος» συμμετείχε στο 1ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Κομοτηνής, το Σάββατο 6 Μάιου 2017, μετά από ευγενική πρόσκληση τα του Συλλόγου Φίλων Χορωδιακής Μουσικής Ο «Εύμολπος” Κομοτηνής και του Δήμου Κομοτηνής. Η εκδήλωση έγινε στα πλαίσια του εορτασμού των “Ελευθέριων” της πόλης της Κομοτηνής Η φιλοξενία που επιφυλάχτηκε στα μέλη της αποστολής ήταν Άψογη
Όπως πολύ εύστοχα σημείωσε σε σχετική του ανάρτηση ο Μαέστρος της Χορωδίας κ. Ντίνος Ταμβάκης, οι χορωδοί της Ορεστίδος απέδειξαν ακόμη μια φορά το ταλέντο τους και την εμπειρία τους, ερμηνεύοντας άψογα το καλλιτεχνικό πρόγραμμα τους, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των θεατών και των έπαινο των άλλων μαέστρων των συμμετεχόντων χορωδιών

Η αποστολή της « Ορεστίδος» είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί από την Παρασκευή την πόλη της Ξάνθης και να περιηγηθεί στα αξιοθέατα της Παλιάς πόλης, προτού καταλύσει το απόγευμα της ίδιας μέρας στην Κομοτηνή.
Το απόγευμα της Παρασκευής τα μέλη της Χορωδίας μας είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην πόλη της Κομοτηνής και να γευθούν παραδοσιακές γεύσεις της πόλης στα στενά πλακόστρωτα στενάκια της.
Το Σάββατο 6 Μαΐου η αποστολή επισκέφθηκε την Αλεξανδρούπολη , τον περίφημο φάρο της πόλης και την όμορφη παραλιακή ζώνη, όπου τα μέλη απόλαυσαν θαλασσινούς μεζέδες.
Το απόγευμα του Σαββάτου η Χορωδία της Ορεστίδος , συμμετείχε στο 1ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Κομοτηνής, ερμηνεύοντας ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα, « α καπέλα» εντυπωσιάζοντας το κοινό, υπό την αρμονική διεύθυνση του Μαέστρου της κ. Ντίνου Ταμβάκη, ενώ μετά τη λήξη του προγράμματος, όλες οι Χορωδίες συμμετείχαν στην δεξίωση που παρέθεσαν οι διοργανωτές και ξενοδοχείο της πόλης. Τα μέλη της χορωδίας μας, σε ρόλο χορευτή τώρα, εντυπωσίασαν σε θρακιώτικους , μακεδονίτικους , αλλά και ποντιακούς χορούς.

Την Κυριακή το πρωί, η αποστολή επισκέφθηκε την Λίμνη Βιστωνίδα. Πρόκειται για έναν από τους πιο φημισμένους υδροβιότοπους που προστατεύεται από την συνθήκη Ramsar, έχει ανακηρυχθεί ως περιοχή Ειδικής Προστασίας και έχει ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό δίκτυο Natura 2000.
Επισκεφθήκαμε τα εκκλησάκια του Αγίου Νικολάου και της Παναγίας Παντάνασσας( τα οποία αποτελούν Μετόχια της Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους) που ήταν χτισμένα με μικρές νησίδες στην λιμνοθάλασσα του Πόρτο Λάγος και η πρόσβαση ήταν δυνατή μόνο από μια ξύλινη γέφυρα. Τα εκκλησάκια δέχονται πολλούς επισκέπτες για να προσκυνήσουν τις ιερές εικόνες. Γλάροι αλλά και πολλά άλλα υδρόβια πουλιά πετούσαν πάνω από τα κεφάλια μας πραγματοποιώντας συχνές βουτιές στα νερά .
Στη συνέχεια η αποστολή επισκέφθηκε την Καβάλα, όπου τα μέλη της αποστολής είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις ομορφιές της, να δοκιμάσουν θαυμάσιους ψαρομεζέδες στις φημισμένες ταβέρνες της και να περπατήσουν στην όμορφη παραλία της πόλης, κάτω από ένα λαμπρό καλοκαιρινό ήλιο.
Το απογευματάκι η αποστολή αναχώρησε για το Αργος Ορεστικό.
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι την ξενάγηση της αποστολής είχε ο Ταμίας του συλλόγου μας κ, Γιάννης Πλίτσης, ο οποίος υπό την ιδιότητα του επισήμου ξεναγού, προσέδωσε ένα άλλο χαρακτήρα στην αποστολή μας, με την ενδελεχή ενημέρωση των μελών για τις πόλεις που επισκεφθήκαμε, παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες για όλους τους τόπους και χώρους της επίσκεψης μας, έτσι ώστε τα μέλη μας να έχουν μία πλήρη εικόνα της περιοχής.
Σε όλη την διάρκεια του ταξιδιού υπήρχε ένα ευχάριστο κλίμα ανάμεσα στα μέλη του συλλόγου, το οποίο διανθίστηκε και από τα ανέκδοτα του μέλους του Δ.Σ και χορωδού κ. Χρήστου Παπαγεωργίου, ενώ το τραγούδι των χορωδών ανέβαζε κατακόρυφα το κέφι των μελών.
Εκτός του Προόδου Κωνσταντίνου Αδάμ, των Μελών του Δ.Σ Ιωάννη Πλίτση, Σοφίας Κώτση, Αγλαίας Γουδή και Χρήστου Παπαγεωργίου, που συμμετείχαν και ως Χορωδοί, την αποστολή συνόδευσε και η Γ. Γραμματέας Λάουρα Σκρέκα.
Αξίζουν συγχαρητήρια στον Μαέστρο της Χορωδίας μας, κ. Ντίνο Ταμβάκη , για το έργο το οποίο επιτελεί και για την άρτια προετοιμασία της Χορωδίας. Στα μέλη της Χορωδίας για την εμφάνιση τους και την οικονομική συμβολή τους στην αντιμετώπιση των εξόδων του ταξιδιού.

Back to top button