Καστοριά

Αρκούδα στην πλατεία Χιλιοδένδρου – Τι λέει ο Αρκτούρος (βίντεο)

 

Την περασμένη εβδομάδα οι κάτοικοι στο Χιλιόδενδρο Καστοριάς, κλειδώθηκαν έντρομοι στα σπίτια τους, όταν αργά τη νύχτα, εμφανίστηκε στην πλατεία μία μεγάλη αρκούδα! Για την απομάκρυνση του ζώου, στήθηκε επιχείρηση από δυνάμεις της Αστυνομίας και του Δασαρχείου, με τη συμμετοχή εθελοντών των οργανώσεων «Αρκτούρος» και «Καλλιστώ».

Η παρουσία του άγριου και επιβλητικού ζώου σπάνια είναι επικίνδυνη για τον άνθρωπο, προκαλώντας κυρίως πανικό και υλικές ζημιές. Μάλιστα σύμφωνα με τους ειδικούς αλλά και τους ντόπιους της περιοχής, το ζώο δεν επιτίθεται στον άνθρωπο αν δεν απειληθεί σημαντικά.

Ειδικοί επισημαίνουν πως η πρόβλεψη των κατασκευαστών του οδικού έργου, για την ελεύθερη μετακίνηση των ζώων, είναι ελλιπής, όπως ελλιπής χαρακτηρίζεται και η προσοχή των διερχόμενων οδηγών, οι οποίοι αναπτύσσουν ιλιγγιώδεις ταχύτητες παρά την ειδική προειδοποιητική σήμανση. Οι αρκούδες ως μεγαλόσωμα και ευφυή ζώα, κυρίως τη νύχτα, παρακάμπτουν τη διπλή περίφραξη του αυτοκινητοδρόμου αιφνιδιάζοντας τους οδηγούς.

petsonly.gr

Με αφορμή την αρκούδα στο Χιλιόδενδρο, ο εκπρόσωπος του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ κ. Πάνος Στεφάνου ενημερώνει το τι θα πρέπει να κάνουμε στην εμφάνιση του ζώου.

Από το δελτίο ειδήσεων του FLASH

 

 

Back to top button