Καστοριά – Συνταγή: Κανελόνια με τόνο

 

Κανελόνια με τόνο από τη Μαρία για να γλύφεται τα δάκτυλά σας

Υλικά (για 14 κανελόνια)
1 πάκο Barilla κανελόνια
2 τόνους κονσέρβα σε νερό
2 κρεμμύδια χοντροκομμένα στον τρίφτη
λίγο σκορδο τριμμένο
1 κ.γ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
1 κ.σ. ντομάτα χυμό
1 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. κόκκινο πιπέρι και λίγο μαύρο πιπέρι
250 γραμ. κεφαλογραβιέρα Σούλι
μαϊντανό
ξίσμα λεμονιού
1 αβγό
1 κ.σ. φρυγανιά
Σάλτσα για τα κανελόνια
1/2 φλυτζάνι τσαγιού ντομάτα χυμό
1 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό στο οποίο λιώνεις έναν ζωμό λαχανικών και το ρίχνεις στα κανελόνια από πάνω.
Εκτέλεση
Σοτάρεις τα κρεμμύδια, τον πελτέ ντομάτας, την κουταλιά ντομάτας, ρίχνεις και λίγη ζάχαρη 1 κ.γ., σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και κόκκινο πιπέρι.
Σ΄ένα μπολ βάζεις, τον τόνο, μαϊντανό,το αβγό,την κεφαλογραβιέρα, την φρυγανιά και στο τέλος ρίχνεις τα καβουρδισμένα υλικά , ανακατώνεις καλά με ένα κουτάλι και γεμίζεις τα κανελόνια, τα αραδιάζεις σε ένα ταψί πυρέξ, ρίχνεις τα υλικά της ”Σάλτσα για τα κανελόνια”, σκεπάζεις με αλουμινόχαρτο και στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 45΄λεπτά. Πριν το τέλος αφαιρώ το αλουμινόχαρτο.
Κάντε το και θα γλύφεται τα δάκτυλά σας.
Καλή σας όρεξη
Μαρία

ΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Όταν έχεις γαλήνη μέσα στην ψυχή σου, είσαι ο καλύτερος Ιεραπόστολος.
Με τη γαλήνη αλλοιώνονται και οι γύρω σου.

 

 

shares