Καταγγελία του ΚΚΕ για την ομιλία εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής στο Συνέδριο Γούνας στην Καστοριά (βίντεο)

Νομιμοποιούν και αβαντάρουν τη δράση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας, τo Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κοζάνης και η Περιφερειακή Αρχή της Δυτικής Μακεδονίας

Το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Μάη πραγματοποιήθηκε στη Σιάτιστα και στη Καστοριά διήμερο συνέδριο με θέμα “Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΓΟΥΝΑΣ ΧΤΕΣ  ΣΗΜΕΡΑ  ΑΥΡΙΟ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ”, με διοργανωτές την Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κοζάνης και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Το πρόγραμμα περιελάμβανε χαιρετισμούς πολιτικών κομμάτων, τοπικών παραγόντων και εισηγήσεις για θέματα του κλάδου.

Στα κόμματα που προσκάλεσαν οι διοργανωτές περιλαμβάνονταν και η ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή.

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή της παρουσίας των εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής στο συνέδριο, την καταδίκασε και ζήτησε την αποχώρησή τους, κατήγγειλε τη λογική των ίσων αποστάσεων των διοργανωτών και του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, κ. Καρυπίδη, αποχωρώντας από το συνέδριο.

Οι Κομματικές Οργανώσεις Καστοριάς και Σιάτιστας καταδικάζουμε την απαράδεκτη αυτή ενέργεια των διοργανωτών που νομιμοποιούν του ναζιστές εγκληματίες και τους δίνουν βήμα για να σκορπίσουν το ναζιστικό τους δηλητήριο.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες των κυβερνητικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που αποτέλεσαν ακροατήριο στην ομιλία των Χρυσαυγιτών.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, τη νεολαία να καταδικάσουν τη στάση των διοργανωτών, στάση ανοχής και υπόθαλψης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης.

Να απομονώσουν τα μαντρόσκυλα του καπιταλιστικού συστήματος που ακούνε στο όνομα Χρυσή Αυγή.

Να δυναμώσουν την πάλη του εργατικού – λαϊκού κινήματος ενάντια στον φασισμό – ναζισμό, στον εθνικισμό και την μήτρα του καπιταλιστικού συστήματος που τους γεννά.

 

ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ

ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ – ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ

 

Τοποθέτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο του Γ. Βήττα για την ομιλία εκπροσώπου της Χ.Α. στο συνέδριο γούνας της Καστοριάς μετά το 1:30

 

 

 

1 σχόλιο

 1. To KKE και οι ” ίσες αποστάσεις από Χρυσή Αυγή ”

  Νομίζω , ότι το ΚΚΕ έρχεται σε μία μεγάλη αντίφαση με τον εαυτό του , όταν ” καταγγέλλει τη λογική των ίσων αποστάσεων από τη Χρυσή Αυγή ” .

  Διότι στην ουσία καταγγέλλει τον ίδιο του τον εαυτό : Από τη μια μεριά σαν κόμμα οραματίζεται και αγωνίζεται για την πλήρη ισότητα των ανθρώπων στην κοινωνία , από την άλλη δε, αυτήν την ισότητα την καταγγέλλει και την αναιρεί .
  Η κοινή λογική μας λέει ,ότι και τα δύο μαζί δεν στέκονται · ή το ένα ή το άλλο !

  Εκτός και αν οι συντάκτες της ανακοίνωσης του ΚΚΕ θεωρούν, ότι η ίση απόσταση από τον πλούτο , είναι διαφορετική από την ίση απόσταση από τη Δημοκρατία .
  Όμως η ισότητα σαν έννοια είναι μία ! και δεν μπορεί να την χρησιμοποιεί κανείς α-λα καρτ , όπως ισχυρίζονται ότι την υφίστανται οι Χρυσαυγίτες από τους αντιπάλους τους .

  Στην προκειμένη δε περίπτωση , οι διοργανωτές του συνεδρίου με το να καλέσουν τη Χ.Αυγή ,απέδειξαν εμπράκτως ,ότι την ισότητα τη θεωρούν στην κυριολεξία σαν ισότητα : αδιαπραγμάτευτη αρετή και πυλώνα του θεσμού της Δημοκρατίας .

  Τώρα αν οι φασίστες δεν σέβονται τη Δημοκρατία , η Δημοκρατία μεγαθυμεί και δεν τους αντιμετωπίζει ……φασιστικά με αποκλεισμούς και εξαιρέσεις , πράγματα εντελώς ασύμβατα με το περιεχόμενο και την ταυτότητα της Δημοκρατίας .

  Διαφορετικά κινδυνεύει ( η Δημοκρατία ) να πέσει στην παγίδα του Σέξπιρ : ” Κοίτα πως βρίζει ο δικαστής το φουκαρά τον κλέφτη , άλλαξ’ τους θέση κι αν μπορείς , πες ! ποιος είναι ο δικαστής και ποιος ο κλέφτης ” …..

  Όταν δε ο ” φουκαράς ο κλέφτης ” , τυχαίνει στην πράξη να αποδεικνύεται και άκρως επιθετικός : π.χ όταν εσύ τον ……μπουγελώνεις – α-λα-Κανέλλη – με αθώο νεράκι , αυτός σε πλακώνει αδίστακτα στις σφαλιάρες , τότε , νομίζω, ότι δεν είναι μόνο πράξη δημοκρατικής μεγαθυμίας και ανθρωπισμού, αλλά και σοφίας , να μη τον ερεθίζεις περιττά αυτόν τον ” κλέφτη ” .-

shares