ΚαστοριάΚόσμοςτελευταίες ειδήσεις

Νέα Υόρκη: Ο Σύλλογος Καστοριέων «Ομόνοια» προσέφερει 250.000 $ για τον “Οίκο Ευγηρίας του Αγίου Μιχαήλ”

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Διακόσιες πενήντα χιλιάδες δολάρια θα προσφέρει ο Σύλλογος Καστοριέων «Ομόνοια» για την ανέγερση του Οίκου Ευηγρίας του Αγίου Μιχαήλ στο Γιούνιοντέιλ του Λονγκ Αϊλαντ

Των Δημήτρη Τσάκα και Ελένης Σακέλλη

Πρόκειται για την μεγαλύτερη δωρεά που έχει λάβει μέχρι στιγμής ο Οίκος Ευγηρίας, από εθνικοτοπικό σύλλογο. Η δωρεά θα δοθεί σε πέντε δόσεις των πενήντα χιλιάδων δολαρίων εκάστη σε συνάρτηση με την πρόοδο των εργασιών.

Η ανακοίνωση της δωρεάς έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου κατά την διάρκεια της συνάντησης του Επισκόπου Φασιανής Αντωνίου και της προέδρου του Συμβουλίου των Επιτρόπων Χάϊδω Μιχάλτση με τον πρόεδρο και τα στελέχη του Συλλόγου, η οποία έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο των Καστοριέων στο Γουάιστόουν της Νέας Υόρκης.

Ο πρόεδρος Πίτερ Συμεωνίδης και τα άλλα στελέχη ενημέρωσαν τους εκπροσώπους του Οϊκου Ευγηρίας για την δωρεά και για τους όρους της συμφωνίας που υπέγραψαν οι δύο πλευρές.

Οι ηγέτες του Συλλόγου Καστοριέων σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους εκπροσώπους του Οίκου Ευγηρίας του Αγίου Μιχαήλ. Φωτογραφία: “Εθνικός Κήρυξ” – Ελένη Σακέλλη.

Ο Σύλλογος παρέδωσε στον κ. Αντώνιο και στην κ. Μιχάλτση επιταγή πενήντα χιλιάδων δολαρίων και τόνισε ότι οι επόμενες δόσεις θα δοθούν ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών για την ανέγερση του Οίκου Ευγηρίας.

Η δεύτερη δόση θα δοθεί όταν ολοκληρωθεί το ήμισυ των εργασιών, η τρίτη όταν φτάσουν στα ¾ και οι υπόλοιπες δύο δόσεις όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες.

Στιγμιότυπο από την συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών. Φωτογραφία: “Εθνικός Κήρυξ” – Ελένη Σακέλλη.

Ο Επίσκοπος Φασιανής Αντώνιος ο οποίος είναι ταυτόχρονα και διευθυντής του Οίκου Ευγηρίας ευχαρίστησε τον Σύλλογο Καστοριέων «Ομόνοια» και τόνισε ότι αποτελεί παράδειγμα για όλους τους άλλους εθνικοτοπικούς φορείς.

Οι νέες εγκαταστάσεις του Οίκου Ευγηρίας στο Γιούνιοντέιλ του Λογκ Αϊλαντ αγοράστηκαν προ τριών περίπου ετών έναντι επτά εκατομμυρίων δολαρίων και το νέο κτίριο υπολογίζεται να στοιχίσει είκοσι πέντε εκατομμύρια δολάρια.

ekirikas.com

 

 

Back to top button