ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Νηπιαγωγοί της Καστοριάς παρουσίασαν σχολικές δράσεις στο 14ο Διεθνές Έκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη (φωτογραφίες – βίντεο)

 

Την Κυριακή στο 14ο Διεθνές Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με τίτλο «Τι να πάρω μαζί μου φεύγοντας: Προσέγγιση του προσφυγικού ζητήματος» με αφορμή το νέο  βιβλίο «Τι θα πάρω μαζί μου φεύγοντας»  (Ν. Κάντζου, Φ. Νικολούδη, Εκδόσεις Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του ΕΚΕΔΙΣΥ, 2017)

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σεμινάριο-εργαστήρι για εκπαιδευτικούς στο οποίο οι συμμετείχαν σε αλληλεπιδραστικές δραστηριότητες ενσυναίσθησης, ώστε να ευαισθητοποιηθούν στη σύγχρονη εκδοχή του κοινωνικού ζητήματος της προσφυγιάς, να συνειδητοποιήσουν τις δυσκολίες που περνάνε εκατομμύρια συνάνθρωποί μας και να κατανοήσουν το δικαίωμα του καθενός για μια καλύτερη ζωή ανεξάρτητα από τον τόπο καταγωγής ή διαμονής.

Παρουσιάστηκε ακόμη το εκπαιδευτικού πρόγραμμα “Με μια βαλίτσα στο χέρι..” που γίνεται σε νηπιαγωγεία του νομού Καστοριάς (7ου, Λεύκης και Μαυροχωρίου) από τις Αντωνίου Όλγα, Μαλέα Βασιλική, Σιώμου Εύα, Στόλη Κατερίνα, Τζημάκα Αγνή (μέλη της ΟΜΕΡ Θεσσαλονίκης, Εκπαιδευτικοί Προσχολικής Αγωγής νομού Καστοριάς).

Βίντεο από το σχολικό πρόγραμμα του 7ου Νηπιαγωγείου Καστοριάς

 

Back to top button