Καστοριά

Ιεροπηγή: Συνελήφθη Αλβανός λαθροϋλοτόμος (φωτο)

Χθες (19-05-2017) το πρωί σε περιοχή της Καστοριάς, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος, συνέλαβαν 43χρονο υπήκοο Αλβανίας για παράβαση της δασικής νομοθεσίας και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων αστυνομικών δράσεων για την πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος και της λαθροϋλοτομίας, καθώς επίσης και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, αστυνομικοί εντόπισαν σε ορεινή δασική περιοχή της Ιεροπηγής Καστοριάς, κοντά στην Ελληνοαλβανική μεθόριο, τον 43χρονο μαζί με άλλα δύο άτομα, να υλοτομούν σε δημόσια δασική έκταση χωρίς άδεια της αρμόδιας Δασικής Υπηρεσίας και να έχουν προβεί στην κοπή ξυλείας.

Ο 43χρονος, ο οποίος είχε εισέλθει στο Ελληνικό έδαφος από μη ελεγχόμενη μεθοριακή διάβαση, συνελήφθη από τους αστυνομικούς, ενώ οι άλλοι δυο εκμεταλλευόμενοι το δύσβατο της περιοχής διέφυγαν της σύλληψης και αναζητούνται.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ξυλεία -1- κυβικού μέτρου περίπου,
  • -3- άλογα και
  • -3- τσεκούρια.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

 

Back to top button