ΑθλητικάΆργος ΟρεστικόΚαστοριάΚοζάνη

Πρώτοι οι αδελφοί Παγουνόπουλοι στο Βίκος Street Relays Κοζάνης

Άκρως εντυπωσιακό το σκηνικό που στήθηκε χθες το πρωί της Κυριακής στην καρδιά της Κοζάνης. Μια ολόκληρη πόλη αγκάλιασε τον τέταρτο αγώνα σκυταλοδρομιών δρόμου Βίκος Street Relays, που πέρσι έκανε τα πρώτα του βήματα, αλλά φέτος απέδειξε ότι αποτελεί γεγονός για την τοπική κοινωνία.

Από τη κατάμεστη κεντρική πλατεία Νίκης, όλοι μαζί, συμμετέχοντες και θεατές, έστειλαν σ’ ολόκληρη την Ελλάδα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και άθλησης κερδίζοντας, με την τεράστια παρουσία τους, ένα ακόμη στοίχημα, αλλά και δείχνοντας προς πάσα κατεύθυνση, ότι οι αγώνες σκυταλοδρομιών έχουν λαμπρό μέλλον για την πρωτεύουσα της Δυτικής Μακεδονίας.

Ο διοργανωτής «Ερμής 1877» μαζί με την σημαντική και καθοριστική συνδρομή από το Φιλαθλητικό Κοζάνης, το ΣΔΥ Κοζάνης, το Δήμο Κοζάνης και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, κατάφεραν να μετατρέψουν τους φετινούς αγώνες Βίκος Street Relays σε ένα από τα κυριότερα κοινωνικά και αθλητικά δρώμενα της πόλης. Η ανταπόκριση των τοπικών αθλητικών και όχι μόνο, φορέων και οργανισμών στο κάλεσμα των Βίκος Street Relays ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή, καθώς σύσσωμη η κοινωνία της πόλης θέλησε να εκφράσει την αγάπη της για τον αθλητισμό, αλλά και να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης στηρίζοντας μέσω των σκυταλοδρομιών προς το Σύλλογο Γονέων- Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Κοζάνης.

11wrftgregrwetgrft

Πέρα από όλα αυτά όμως ήταν ένας ακόμη επιτυχημένος αγώνας δρόμου της μεγάλης πανελλαδικής σειράς Βίκος Street Relays, αφού οι συμμετέχοντες σε όλα τα αγωνίσματα συμμετείχαν σε ένα αθλητικό γεγονός, που απευθυνόταν σε όλη την οικογένεια, καθότι εκτός των ενήλικων δρομέων είχαμε και τη συμμετοχή από εκατοντάδες παιδάκια που δημιούργησαν μία εικόνα μαγική και ελπιδοφόρα για το μέλλον. Αναμφίβολα αυτό που έζησαν για δεύτερη χρονιά οι Κοζανίτες ήταν κάτι συγκλονιστικό και απόλυτα φιλανθρωπικό, γιατί οι σκυταλοδρομίες είναι η μοναδική σειρά αγώνων δρόμου που έχει κοινωνικό χαρακτήρα.

Οι νικητές
Την 1η θέση στα 4Χ2500μ. κέρδισε η ομάδα Amigos (Στέλιος Παγουνόπουλος, Κωνσταντίνος Παγουνόπουλος, Αναστάσιος Ροβυθάκης, Αθανάσινος Σκόρδας), στα 2Χ5000μ. οι Road Runners (Παπαϊωάννου Γιώργος, Βασίλης Καραβίτης) και στα 10 χλμ ο Παύλος Ασλανίδης.

66sfghsfghfgshfsghf

Όλο το ρεπορτάζ και το φωτορεπορτάζ στο kozanilife.gr

 

Back to top button