Άργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριά

Εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευνοϊκές ρυθμίσεις στις εργατικές κατοικίες σε Άργος Ορεστικό και Καστοριά (φωτογραφίες)

Την Τετάρτη 24 Μαΐου 2017 επισκέφτηκαν τα οικιστικά συγκροτήματα εργατικών κατοικιών του Άργους Ορεστικού και της Καστοριάς οι κ.κ. Μάριος Μουζάλας, σύμβουλος του υπουργείου εργασίας στα θέματα της ακίνητης περιουσίας και Πέτρος Αντωνάκος από τη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Εργασίας.

Έγινε  ενημέρωση των δικαιούχων των εργατικών κατοικιών στους οικισμούς του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας για τις ευνοϊκές ρυθμίσεις που υπεγράφησαν από την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου.

Οι νέες ρυθμίσεις, διευκολύνσεις και εκπτώσεις, που αφορούν τους δικαιούχους των εργατικών κατοικιών του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), μετά τον επαναπροσδιορισμό και τον καθορισμό της ενιαίας τιμής παραχώρησης των εργατικών κατοικιών, παρουσιάστηκαν εκτενώς σε εκδηλώσεις με τη μαζική και ενεργή συμμετοχή των ενδιαφερομένων δικαιούχων.

Σύμφωνα με τον κ. Μουζάλα, «πρώτη φορά, στην ιστορία του τέως ΟΕΚ λαμβάνονται μέτρα προστασίας των ευάλωτων ομάδων, δηλαδή, για πρώτη φορά, λαμβάνονται μέτρα ανακούφισης του συνταξιούχου, του ανθρώπου με προβλήματα αναπηρίας, της μονογονεϊκής οικογένειας, κ.ά. Μέσα στους στόχους μας ήταν να διαφυλάξουμε και το χαρακτήρα της εργατικής κατοικίας σαν μία κοινωνική παροχή στους εργαζόμενους».

 

 

Back to top button