ΑθλητικάΚαστοριάΠαλαιά ΚαστοριάΠρόσωπατελευταίες ειδήσεις

«Πάμε ρε, πάμε, είναι ευκαιρία να το πάρουμε»: Ο Νίκος Σαργκάνης θυμάται την κατάκτηση του κυπέλλου (βίντεο)

 

Πιστό στο ραντεβού του με τις μεγάλες στιγμές του ελληνικού αθλητισμού, το Sport-Retro.gr δεν θα μπορούσε να μην συμπεριλάβει σε αυτές την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας από την Καστοριά.

Πριν από ακριβώς 37 χρόνια, στις 25 Μαΐου 1980, οι «γουναράδες» του Σάββα Βασιλειάδη επιβλήθηκαν 5-2 του Ηρακλή στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας και κατέπληξαν τους φιλάθλους της χώρας.

Η Καστοριά έγινε η πρώτη επαρχιακή ομάδα που κατέκτησε το Κύπελλο και σε συνδυασμό με τη γιγάντωση της ΑΕΛ και του ΟΦΗ, το ελληνικό ποδόσφαιρο είχε πια περισσότερες δυνάμεις.

Δυστυχώς, οι «γουναράδες» δεν κατέγραψαν ανάλογη συνέχεια, ωστόσο η βραδιά της 25ης Μαΐου 1980 δεν θα διαγραφεί ποτέ από τη μνήμη των φιλάθλων και πάντα θα μνημονεύεται από τις νεότερες γενιές.

Το Sport-Retro.gr έχει την τιμή να φιλοξενεί έναν εκ των κορυφαίων, αν όχι τον κορυφαίο, Έλληνα τερματοφύλακα, τον Νίκο Σαργκάνη, σε μία απολαυστική συνέντευξη.

Το «Φάντομ» διατηρεί Αθλητικό Κέντρο με τον Ηλία Μπέριο στο καταπράσινο πάρκο του Γουδή και φιλοδοξεί να παράγει συνεχώς νέους τερματοφύλακες.

Αν ισχύει το ρητό «με όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις», τότε το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί απλώς να περιμένει τους καρπούς των δύο βετεράνων άσων.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο sport-retro.gr

 

 

 

 

 

Back to top button