Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Καστοριά:΅Απεβίωσε ο δάσκαλος Αναστάσιος Τζούνας

Απεβίωσε σήμερα 26 – 5 – 2017 στο πολυαγαπημένο του χωριό, τον Γέρμα, κι ετάφη εκεί την ίδια ημέρα, ο άξιος δάσκαλος Αναστάσιος Γ. Τζούνας.
Ο μεταστάς Τάσιος είχε γεννηθεί στον Γέρμα κατά την περίοδο της Κατοχής, το έτος 1943. Οι γονείς του ήταν πτωχοί γεωργοί και τον μεγάλωσαν και τον σπούδασαν με πολλές στερήσεις και κακουχίες.
Ο αείμνηστος Τάσιος ήταν ένας έξυπνος κι έντιμος άνθρωπος, καταρτισμένος εκπαιδευτικός, καλός πατριώτης κι ευσεβής χριστιανός. Υπηρέτησε επιτυχώς ως δάσκαλος και διευθυντής δημοτικών σχολείων της Χαλκιδικής, του Άργους Ορεστικού και του Γέρμα. Όλοι οι μαθητές του και οι γονείς τους ήταν απόλυτα ευχαριστημένοι από το διδακτικό του έργο. Πολλοί από τους μαθητές του έγιναν άριστοι επιστήμονες και αναδείχτηκαν και είναι επιφανή μέλη της κοινωνίας μας.
Στη ζωή του ο αξέχαστος δάσκαλος Τάσιος γνώρισε πολλές και μεγάλες δυσκολίες. Η μοίρα στάθηκε αρκετές φορές απέναντί του πολύ σκληρά. Όλες όμως τις αντιξοότητες του βίου του τις αντιμετώπισε με σθένος και καρτερικότητα.

Οι οικείοι του Γερμανιώτη δάσκαλου Τάσιου Τζούνα, οι συγγενείς, οι φίλοι και γνωστοί του, οι συγχωριανοί του, οι συνάδελφοί και όλοι οι μαθητές του, λυπήθηκαν και πόνεσαν ιδιαίτερα για το θάνατό του κι εύχονται ολόψυχα να αναπαύσει ο μεγαλοδύναμος Θεός την άδολη ψυχή του και να την κατατάξει με τους δικαίους του.
Ας είναι αιωνία η μνήμη του δάσκαλου Αναστάσιου Γ. Τζούνα.

Γεώργιος Αλεξίου

Back to top button