ΑθλητικάΚαστοριάΠρόσωπατελευταίες ειδήσεις

Καστοριά παντού… σ’ όλα τα γήπεδα της γης!

Ο Αργύρης Ρέντας από τον Μελισσότοπο εργάζεται και ζει πλέον με την οικογένειά του στην Αθήνα

Η κυπελλούχος ποδοσφαιρική ομάδα της Καστοριάς του 1980, εξακολουθεί να παραμένει σημείο αναφοράς, ταύτισης και αδελφοσύνης για τους απανταχού Καστοριανούς σε όλο τον πλανήτη, μεγαλύτερους ή μικρότερους ηλικιακά, δεν έχει σημασία.

Το Metrosport.gr, σε μία ακόμη… αποστολή εκτός έδρας, με το δημοσιογραφικό φωτογραφικό φακό του Νίκου Κολίτση, ανακάλυψε τον πιο φανατικό οπαδό της Καστοριάς, όχι στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά…  στη Χαλκίδα παρακαλώ, σε αγώνα της ομάδας τoυ Γ. Σ. Κύμης Seajets, για το πρωτάθλημα της Stoiximan.gr Βasket League, με αντίπαλο τον Άρη Θεσσαλονίκης!

Ο Αργύρης Ρέντας είναι ένας Καστοριανός που εργάζεται και ζει πλέον με την οικογένειά του στην Αθήνα (όπως πολλοί άλλοι), γεννήθηκε, όμως, σ’ ένα μικρό ορεινό οικισμό του νομού Καστοριάς, στο Μελισσότοπο, (του Δήμου Καστοριάς, πρώην Δήμου Αγίων Αναργύρων), με πληθυσμό λιγότερο από 200 κατοίκους.

Το διαφοροποιητικό στοιχείο του Κυριάκου είναι ότι, παρά το γεγονός ότι ζει χρόνια μακριά από την Καστοριά, με μικρά διαστήματα επιστροφής, διατηρεί άσβεστη μέσα του τη φλόγα της αγαπημένης του ομάδας, της Καστοριάς, την οποία έχει μεταλαμπαδεύσει και στα δυο του παιδιά, σε τέτοιο σημείο, που ακόμα και σε αγώνα της Κύμης στο μπάσκετ, πηγαίνουν περήφανα και με το κασκόλ της Καστοριάς. Δεν είναι και λίγο πράγμα, δε  νομίζετε;

Τι κι αν η ομάδα της Καστοριάς αγωνίζεται, πλέον, στο Κύπελλο των Ερασιτεχνών και στην Α’ κατηγορία της τοπικής ΕΠΣ, η αγάπη και το πάθος για την ομάδα της πόλης των γουναράδων είναι ανιδιοτελής και ατελείωτη. Και πού ξέρετε…

Η φετινή πορεία στο κύπελλο και η άνοδος της ομάδας στη Γ’ εθνική, μπορεί ν’ αποτελέσει την αρχή της αναγέννησης για μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην περιφέρεια της Ελλάδας (της μεγαλύτερης, δηλαδή, για όσους νιώθουν και είναι Καστοριά, πέρα και πάνω απ’ όλα, όπως ο Αργύρης, δηλαδή και η οικογένειά του!)

Τ’ ακούτε, Καστοριανοί της πόλης, του νομού και της Μακεδονίας;

Τoυ Νίκου Κολίτση (Μetrosport.gr)

 

lamianow.gr

Back to top button