Άργος ΟρεστικόΕλλάδαΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Συγκλονίζει η κόρη του ήρωα της ΕΛΔΥΚ Συνταγματάρχη Βασίλη Παπαλάμπρου

Η κ. Ιωάννα Παπαλάμπρου παραβρέθηκε στην επιμνημόσυνη δέηση στην Λευκωσία και στην τελετή παραλαβής των λειψάνων και τη μεταφορά τους στην Ελλάδα, των 17 Ελλήνων στρατιωτικών  πεσόντων της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) κατά την τουρκική εισβολή του 1974, οι οποίοι περιλαμβάνονταν στον κατάλογο των αγνοουμένων. Ανάμεσά τους ήταν και πατέρας της, ο Συνταγματάρχης Βασίλης Παπαλάμπρος από τη Λάγκα.

Η ίδια έγραψε στο Facebook:

“Κάπου εδώ γράφεται ο τραγικός επίλογος αυτής της ιστορίας που κράτησε σαράντα τρία χρόνια. Είναι πάρα πολλά μα περισσότερα τα αναπάντητα ερωτήματα τα οποία και θα συνεχίσουν να μας βαραίνουν.
Τα πρώτα χρόνια ήλπιζα πως κάποια μέρα θα χτυπήσει το κουδούνι και θα εμφανιζόσουν πάλι μπροστά μου. Οι προσδοκίες τα όνειρα αποδείχτηκαν φρούδες ελπίδες. Δέκα Αυγούστου του 1974 στην ανάπαυλα του ανελέητου πολέμου λίγο πριν επιστρέψεις στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ εκεί που σε καλούσε επιτακτικά το καθήκον μου έδωσες μια υπόσχεση θα ξαναγυρίσω….
Μεγαλώνοντας συνειδητοποίησα πως για σένα υπήρχαν αρχές για τις οποίες θα έδινες και την τελευταία ρανίδα του αίματος σου. Δεν θα δείλιαζες μπροστά στο θάνατο μπροστά στον εισβολέα άλλωστε δεν ήσουν μόνος σε αυτόν τον άνισο αγώνα είχες και τα παλικάρια τους οπλίτες τα παιδιά σου όπως τα αποκαλούσες. Ήταν και αυτά σε διατεταγμένη υπηρεσία έπρεπε να τα προστατέψεις. Για τους παραπάνω λόγους δεν έχω το δικαίωμα να σε κρίνω που δεν κράτησες εκείνη υπόσχεση.
Σε ξαναβρήκα σήμερα 26 Μαΐου 2017 όχι όπως ήλπιζα… δεν με αγκάλιασες όπως έκανες πάντα ούτε την ήρεμη χροιά της φωνής σου δεν άκουσα μόνο με κοίταζες. Μα δεν ήσουν εσύ. Μια άψυχη φωτογραφία είχε πάρει τη θέση σου.
Εσύ μαζί με τα υπόλοιπα παλληκάρια τους ήρωες ανήκεις στο “ΠΑΝΘΕΟΝ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ”
Νοιώθω ιδιαίτερη τιμή και περηφάνια που ήσουν ο πατέρας μου.”

https://www.youtube.com/watch?v=D1_d-KPbHpg

 

Back to top button