Καστοριά

Γνωστοί Καστοριανοί αποχαιρετούν τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

 

Γνωστοί Καστοριανοί και πολιτευτές της περιοχή μας αποχαιρετούν τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη 

Τι έγραψαν στο Facebook

Αγνή Κανδύλη-Μυκωνιάτη

Δεν συμβιβάστηκε ποτέ με τον λαϊκισμό και τον φτηνό πατριωτισμό. Υπήρξε παράδειγμα πολιτικού ανδρός που σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται η Χώρα μας. Το παράδειγμά του ήταν και παραμένει η μεγαλύτερη παρακαταθήκη του για όλους εμάς.

 

Ζήσης Τζηκαλάγιας

Ειχα την τυχη απο τα φοιτητικα μου χρονια το 1982 να γνωρισω και να συνδεθω με τον μεγαλο πολιτικο ανδρα και ευπατριδη Κων/νο Μητσοτακη,γεγονος που χαραξε σημαντικα την ιδεολογικοπολιτικη μου συγκροτηση.Μεγαλη η συνεισφορα του στην εθνικη συμφιλιωση.Μην υπολογιζοντας το πολιτικο κοστος ειπε αληθειες που αργοτερα επιβεβαιωθηκαν. Συλλυπητηρια στην οικογενεια του.

 

Μαρία Μουρατίδου

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ταύτισε την πολιτική του διαδρομή με τη σύγχρονη ιστορία του τόπου…
Ο ηγέτης που ενσάρκωσε την πολιτική ιστορία της Ελλάδας
Εφυγε ενας ανθρωπος που η πολιτικη του προσφορά κ πορεία θα μεινει στην Ιστορια…
Αλλά, αλλο τοσο θετικά σημάδεψε τις ψυχές κ τον χαρακτήρα πολλών απο εμας …
Καλο ταξιδι Πρόεδρε…
Ηρθε η στιγμη να συναντήσεις την Αγαπητή σε ολους μας σύζυγο σου Μαρίκα…
Καλη αντάμωση…

 

Κίμων Μηταλίδης

Τα ξημερώματα “έφυγε” πλήρης ημερών ο πρώην Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο ψηλός της παράταξης, κλείνοντας το κεφάλαιο της μεταπολίτευσης.
Καλό ταξίδι Πρόεδρε.

 

Ναούμ Μαρκόπουλος

Διορατικός, ενωτικός, ρεαλιστής, πατριώτης, πολίτης του Κόσμου.
Όσοι τον υποτίμησαν, σήμερα τον τιμούν.
Όσοι τον τίμησαν, σήμερα θρηνούν.

 

Βαγγέλης Διαμαντόπουλος

Ο θάνατος του Κ.Μητσοτάκη δεν μπορεί να μη μου προκαλέσει συναισθήματα…τα ίδια με αυτόν της Θάτσερ στο μεγαλύτερο μέρος της εργατικής τάξης της Αγγλίας!
Κι επειδή θεωρώ σημαντική την υστεροφημία…
Αποστασία,πρώτη προσπαθεια διάλυσης του κοινωνικού κράτους και ξεπουλήματος της δημοσιας περιουσίας κ.α….
Σίγουρα δεν θα μου λείψει…

 

Κοσμάς Βαρσάμης

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πέρασε πια στην ιστορία. Είναι μέρος της πολιτικής ιστορίας αυτού του τόπου.
Ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, ο καθένας μας πρέπει να εκφράσει τον σεβασμό του, για τους αγώνες του ανδρός στην προάσπιση του εθνικού συμφέροντος.
Ενός πολιτικού που βίωσε αλλά και διαμόρφωσε γεγονότα στον τόπο του, από την περίοδο του 2ου παγκοσμίου πολέμου ,της κατοχής και μετά.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει….

 

Παναγιώτης Κωστούλας

Δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσω έναν άνθρωπο που στα 97 του χρόνια -ναι, στα 97 του χρόνια- σηκώθηκε από το κρεβάτι του, πήρε το μπαστουνάκι του και ήρθε στη συγκέντρωση του ΝΑΙ για το δημοψήφισμα του 2015.

Τι μπορεί να προσδοκούσε άραγε για τον εαυτό του σε αυτή την ηλικία; Ενα καλύτερο μέλλον; Λίγα λεπτά δημοσιότητας; Τίποτα απολύτως. Το έκανε, για μένα, για σένα, για τα παιδιά μας και για τα παιδιά των παιδιών μας.

Αυτός ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Καλό του ταξίδι.

 

Τάκης Κλαζίδης

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης! Μια ζωή αγώνες για τον Τόπο του …. την Ελλάδα! Τον εμπιστευόμουν και πίστευα σε αυτόν , γιατί ήταν … Διορατικός Ενωτικός Ρεαλιστής και Πατριώτης! ” Αιωνία του η Μνήμη ”

 

Νάνσυ Χατζή

Εξέχουσα πολιτική προσωπικότητα, βαθιά συνειδητοποιημένη πολιτική οντότητα, ένας υπέροχος και ξεχωριστός άνθρωπος. Σε συνέντευξη του πριν από ενα χρόνο ο ίδιος έλεγε:”Αυτό που γνωρίζω είναι ότι έχω ήσυχη τη συνείδησή μου ότι στην πολιτική έκανα πάντα αυτό που θεωρούσα ότι ήτανε σωστό. Ξεκίνησα φιλελεύθερος και τερματίζω φιλελεύθερος. Θα με ικανοποιούσε να με θυμούνται ως έναν άνθρωπο που είχε την ειλικρίνεια και το θάρρος να αγωνιστεί γι’ αυτά που επίστεψε, που είχε την τύχη να μην αλλάξει ποτέ του, που είπε την αλήθεια στο λαό και δεν κορόιδεψε κανένα. Αυτό θα ήταν ο μεγαλύτερος έπαινος που θα μπορούσε να μου αποδοθεί”.
Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (1918-2017)

 

 

 

One Comment

  1. Ο κ. Β.Διαμαντόπουλος και ο…….θάνατος

    Στη Δημοκρατία όλοι χωράνε · και αυτοί που σκέφτονται με ” όρους ” Τάξεων, και αυτοί που σκέφτονται με ” όρους ” Θεσμών .

    Στη Δημοκρατία όλοι χωράνε : και αυτοί που μας λείπουν ,και αυτοί ” που δεν μας λείπουν ” .( Με τις ……τελίτσες των αποσιωπητικών και την υποβόσκουσα ειρωνεία ) .
    Αλλά κι εσύ χριστιανέ μου ,βρήκες την ώρα να εκφράσεις την ειρωνεία σου μ’αυτές τις τελίτσες ; – ” Σίγουρα δεν θα μου λείψει ……” !

    Νομίζεις ,ότι είναι ο σωστός χρόνος – ακόμη δεν τον έθαψαν τον άνθρωπο – ,το σωστό timing για κάτι τέτοιο ; Ό’τι κι αν αντιπροσωπεύει στο ” θολωμένο σου μυαλό ” ο Μητσοτάκης .

    ” Ο γαρ αποθανών δεδικαίωται από της αμαρτίας ” μας λέγει ο Παύλος .
    Τώρα θα μου πεις : τι δουλειά έχει το ” όπιο του λαού ” με έναν καλό και συνεπή αγωνιστή της Αριστεράς ;
    Δες το όμως αλλιώς : από την σκοπιά του ανθρωπισμού της αξιοπρέπειας και του ανδρισμού .
    Τι λέει ο κόσμος για τους Τζιχαντιστές ,που αλαλάζουν χαρούμενα στο διαδίκτυο για τον θάνατο που σκορπούν με τους βομβιστές αυτοκτονίας ;
    Ζώα δεν τους λέει ;

    Ο θάνατος αυτός καθ’ εαυτόν ,δεν νομίζεις ότι είναι ένα πάρα – πάρα πολύ σοβαρό γεγονός και δεν επιδέχεται ούτε μύγα ειρωνείας στο σπαθί του ;

    Βέβαια εσύ ,δεν ευχήθηκες το θάνατο του Μητσοτάκη α-λα Γιώργο Φιλιππάκη : ” Δεν θα με ενοχλούσε αν έσκαγε μια βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα ” ! πρέπει να σου το αναγνωρίσουμε . Ο Φιλιππάκης σε …..ξεπέρασε !

    Όμως μην απογοητεύεσαι · είσαι ακόμη νεότατος ! που θα πάει ; Θ α τον φτάσεις και θα τον ξεπεράσεις ( τον Φιλιππάκη ) και θα γίνεις μεγάλος και τρανός άρχοντας της Αριστεράς !

    Τι κι αν ο Γκαίτε μας λέει ; ” Θέλεις να γίνεις μεγάλος ; Πάψε να είσαι μικρός ! ” ……..

Back to top button