Άργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριά

Μεγάλη η επιτυχία της πανελλήνιας συνάντησης από το ΕΤΑΚ Καστοριάς (σειρά φωτογραφιών – βίντεο)

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 26/27 και 28 Μαΐου στην Καστοριά η 8η Πανελλήνια Συνάντηση της ΕΕΕΔ με θέμα «Εκπαίδευση στην Οργάνωση Καταυλισμού Πληγέντων μετά από φυσικές καταστροφές”.
Στην εκπαίδευση έλαβαν μέρος περισσότεροι από 50 διασώστες από εθελοντικές ομάδας της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης της Κέρκυρας και της Καστοριάς, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε θεωρητικό αλλά και πρακτικό επίπεδο για τις βασικές αρχές οργάνωσης ενός καταυλισμού πληγέντων και όλες τις υποδομές που θα πρέπει να υπάρχουν εκεί.
Η Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην τοποθεσία «Τσιφλίκι» Αμπελοκήπων, ενώ την τελευταία ημέρα πραγματοποιήθηκε άσκηση με τη συμμετοχή εθελοντών από όλες της ομάδες, με θέμα «Διάσωση θύματος από Σπήλαιο», στην περιοχή Αγίου Νικολάου.
Το Δ.Σ. του Εθελοντικού Τμήματος Αντιμετώπισης Καταστροφών Καστοριάς ευχαριστεί θερμά την Π.Ε. Καστοριάς, τον Δήμο Άργους Ορεστικού, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Αμπελοκήπων, Μηλίτσας και ΛΥΒ, καθώς και τον κ. Παναγιώτη Τελιγιορίδη, για την πολύ σημαντική συμβολή τους στην επιτυχία του εγχειρήματος.

 

Άσκηση ανεύρεσης θυμάτων σε ορεινό πεδίο με χρήση σχοινιών και φορείου στο πλαίσιο της 8ης Πανελλήνιας Συνάντησης ΕΕΕΔ (28-5-2017)

 

Back to top button