Μπλόκο στα διόδια Πολυμυλού για να μη περάσει ΝΑΤΟική φάλαγγα από την Αλβανία (φωτογραφίες – βίντεο)

Λίγο μετά τις 18.30 παρατάχθηκαν σε απόσταση τα ΜΑΤ, ενώ από νωρίς επί τόπου βρίσκεται και η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Κοζάνης – Επιτρέπουν στα ΙΧ αυτοκίνητα να διέρχονται χωρίς να πληρώσουν

«Φραγμό» στη ΝΑΤΟϊκή δύναμη από την Αλβανία που κινείται επί ελληνικού εδάφους, προκειμένου να ενταχθεί στις συνολικές δυνάμεις, που θα πάρουν μέρος στη ΝΑΤΟϊκή άσκηση «Noble Jump» στη Ρουμανία, έχουν θέσει αυτήν την ώρα στα διόδια ΠολυμύλουΚοζάνης, στην Εγνατία Οδό, δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, από την Δυτική Μακεδονία και την Βέροια.

Με ανθρώπινη αλυσίδα έχουν μπλοκάρει τη διέλευση σε 20 οχήματα και 2 λεωφορεία της ΝΑΤΟϊκής δύναμης από την Αλβανία, απαιτώντας να γυρίσουν στο αλβανικό έδαφος. Η αυτοκινητοπομπή έχει ακινητοποιηθεί λίγο πριν τα διόδια. Συνθήματα όπως «Ούτε γη, ούτε νερό, στους φονιάδες των λαών», «NATO killers go home», «οι ιμπεριαλιστές την γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», δονούν την ατμόσφαιρα.

Η ΝΑΤΟϊκή άσκηση στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα, στόχο έχει τη δημιουργία δύναμης ικανής να επέμβει όπου κριθεί αναγκαίο, δηλαδή σε βάρος των λαών. Για την υλοποίησή της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παρέχει κάθε είδους διευκολύνσεις και υπηρεσίες στις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις, που διέρχονται από τη Βόρεια Ελλάδα, ακόμα και με τη συνδρομή Ελλήνων φαντάρων, παιδιών του λαού.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό να παλέψει για να φύγει η χώρα από το ΝΑΤΟ, να απεμπλακεί από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, να κλείσουν όλες οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις, να επιστρέψουν τα ελληνικά στρατεύματα από αποστολές εκτός συνόρων. Να απαιτήσει «ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών».

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, έχουν παράλληλα, ανοίξει τα διόδια του Πολυμύλου, επιτρέποντας στα ΙΧ αυτοκίνητα να διέρχονται χωρίς να πληρώνουν το χαράτσι.

Λίγο μετά τις 18.30 παρατάχθηκαν σε απόσταση τα ΜΑΤ, ενώ από νωρίς επί τόπου βρίσκεται και η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Κοζάνης. Υπάρχουν διαρκείς πιέσεις και απειλές εκ μέρους της αστυνομίας, για να ανοίξει ο δρόμος και να περάσει η ΝΑΤΟϊκή φάλαγγα. Οι διαδηλωτές παραμένουν ανυποχώρητοι, φωνάζοντας συνθήματα και απαιτώντας να γυρίσει πίσω στην Αλβανία η ΝΑΤΟϊκή φάλαγγα.

Στην κινητοποίηση παραβρίσκονται ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος και ο βουλευτής Σάκης Βαρδαλής. 

Σε δήλωση του ο κ. Ζαριανόπουλος  σημείωσε: 

«Οι δυνάμεις του ΚΚΕ εδώ σήμερα στον Πολύμυλο μπλοκάρουν την δίοδο σε ΝΑΤΟϊκο στράτευμα σε στρατιωτική δύναμη του αλβανικού στρατού που πάει να συμμετάσχει μαζί με άλλων κρατών στη γνωστή άσκηση “Noble Jump“ που εξελίσσεται σε όλη τη βόρεια Ελλάδα αλλά και σε όλα τα Βαλκάνια με σκοπό την δοκιμασία των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων πόσο γρήγορα και αποτελεσματικά μπορούν να φτάσουν σε πολεμική αντιπαράθεση στα σύνορα της ΕΕ με τη Ρωσία.

Είναι ό,τι αποφασίστηκε την προηγούμενη βδομάδα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες που προσυπέγραψε και η ελληνική κυβέρνηση φαρδιά πλατιά, και που ουσιαστικά εμπλέκει τη χώρας μας και το λαό μας πέρα από τη φτώχεια των μνημονίων και στους πολεμικούς σχεδιασμούς.

Το ΚΚΕ λέει ούτε τα μνημόνια τους να πληρώσουμε ούτε την πολεμική εμπλοκή για συμφέροντα άλλων, για τα πετρέλαια, για τους αγωγούς αυτά για τα οποία θυσιάζονται κορμιά στη Συρία στην Ουκρανία ή οπουδήποτε αλλού.

Καλούμε το λαό να έρθει εδώ να συμμετάσχει σε αυτή την εκδήλωση με την απόφασή μας να μην τους αφήσουμε να περάσουν, να γυρίσουν από ‘κει που ήρθαν».

 

902.gr

 

 

shares