ΑγροτικάΚαστοριάΚοζάνη

Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου είχαν παράγοντες της Καστοριάς και αγρότες (φωτογραφίες)

Ο κ. Υπουργός ενημερώθηκε για την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων, για την έγκαιρη αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών από τον παγετό

Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Αποστόλου, συνοδευόμενος από τους προέδρους του ΕΛΓΑ και του ΕΛΓΟ.

Βασικός στόχος της συνάντησης, όπως δήλωσε ο υπουργός, ήταν να «συζητήσουμε και να ενημερώσουμε τους φορείς πάνω στα ζητήματα που αφορούν στην αγροτική δραστηριότητα, με κύριο άξονα το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, ένα πρόγραμμα που έχουν συμφωνήσει και συναποφασίσει να συνδιαχειριστούν κυβέρνηση και τοπική αυτοδιοίκηση, κυρίως σε ότι αφορά στο 37, 5% των πόρων. Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει γνώση των ιδιαιτεροτήτων και βρίσκεται πιο κοντά στον αγροτικό χώρο, γι’ αυτό και η συμβολή της είναι πολύτιμη».

Από την πλευρά του, ο Θ. Καρυπίδης αναφέρθηκε στα ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό χώρο της Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος αποτελεί κινητήριο δύναμη για την ανάπτυξη και είναι απαραίτητο να βοηθηθεί, ώστε να ξεπεράσει τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει, αλλά και να αντιμετωπίσει τα έκτακτα δυσμενή καιρικά φαινόμενα.

Συνάντηση με τον Υπουργό είχαν θεσμικοί παράγοντες της Καστοριάς και αγρότες

Κατά την συνάντηση ο κ. Υπουργός ενημερώθηκε για την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων, για την έγκαιρη αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών από τον παγετό. Επιπλέον, ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Ανέστης Αγγελής, κατέθεσε γραπτό υπόμνημα στον κ. Υπουργό αλλά και στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, ο οποίος ήταν παρών.

 

Back to top button