Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Γκάλοπ: Συμφωνείτε να ονομαστεί δρόμος της Καστοριάς σε οδό Κωνσταντίνου Μητσοτάκη;

Ψηφίστε: Συμφωνείτε ή διαφωνείτε 

Πολλές συζητήσεις τις τελευταίες ημέρες για τη σχετική πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καστοριάς.

Ποια είναι η δική σας γνώμη;
[socialpoll id=”2444863″]

 

 

 

 

 

13 Comments

  1. Βεβαίως και τις κάθετες αυτού προτείνω να ονομαστούν Ντόρα, Κούλης και βάλτε και την Μαρίκα στην παράλληλο, έτσι θα καταφέρουμε κάτι σαν το τρίγωνο των Βερμούδων αλά σε τετράγωνο.

    1. Μας ρώτησαν όταν ονόμασαν οδό Παπανδρέου? Καπετάν Γιώτη αλήθεια έχουμε? Στη λογική αυτή του δημοψηφίσματος να μπούνε όλες οι υπάρχουσες να δούμε εάν συμφωνούμε σε μία ή δύο…

  2. Ως εκεί φτάνει το IQ ορισμένων; Δίνουν γη και ύδωρ για μια θέση στη μελλοντική κυβέρνηση του Κούλη. Ας θυμηθούν τις δηλώσεις και τις πρακτικές του για την περιοχή μας. Η μια αφορά το ’74 και η άλλη το ’92. Αυτά για την κοντή μνήμη.

  3. Αυτός ο μητσοτακικός παροξυσμός και η επιχείρηση αγιοποίησης μιας τόσο αμφιλεγόμενης πολιτικής προσωπικότητας προκαλεί αν μη τι άλλο μεγάλη απορία! Έρχεται τώρα και το γκάλοπ αυτό για την ονομοτοθεσία δρόμου της πόλης μας με το όνομά του! Τι να πω; Δεν θα είχα αντίρρηση, αρκεί να είχε καλυφθεί μια αυτονόητη προϋπόθεση: Να είχαν δοθεί ήδη σε δρόμους της Καστοριάς τα ονόματα μερικών εκατοντάδων άλλων πιο σημαντικών προσωπικοτήτων που τίμησαν τα ελληνικά γράμματα και τον ελληνικό πολιτισμό. Κι επειδή δεν συμβαίνει αυτό, οποιαδήποτε σκέψη για την περίπτωση Μητσοτάκη μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορεί να εκληφθεί…

  4. Σίγουρα πλάκα μας κάνετε.
    Διαφωνώ να δωθεί το όνομά του σε δρόμο της πόλης.
    Ήταν ευεργέτης στην πόλη μας?
    Τι ευεργεσία έκανε στην Καστορια ?

  5. Ακόμα αυτό μας έλειπε στην ταλαίπωρη αυτή πόλη. Νομίζω ότι η πράξη αυτή γίνεται όταν θέλουμε να τιμήσουμε κάποιο πρόσωπο που υπήρξε εξέχουσα φυσιογνωμία, που προσέφερε στο κοινό καλό τόσο σε υλικό επίπεδο όσο και σε πνευματικό, που έδωσε ακόμα και την ζωή του, που έχουμε λόγο να τον θυμόμαστε, έναν πραγματικό ευεργέτη ας πούμε. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος -κατά τη γνώμη μου- δεν υπήρξε κάτι τέτοιο στη ζωή του. Υπάρχει η καταγεγραμμένη ιστορία δυστυχώς. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του αλλά δεν συμφωνώ.

  6. Τα κάστρα της Δεξιάς και η μικροψυχία της Αριστεράς

    Επί …….αυτοκρατορίας ΠΑΣΟΚ , όταν στις εθνικές εκλογές οι νομοί της χώρας ” πρασίνιζαν ” στον εκλογικό χάρτη ,ο νομός Καστοριάς και Λακωνίας πεισματικά παρέμειναν ” γαλάζιοι ” .

    Όμως ο λόγος , κατά τη γνώμη μου , για τον οποίο πρέπει να δοθεί , έστω και σε έναν μικρό δρομάκο της πόλης μας το όνομα του Κ Μητσοτάκη , δεν είναι ότι ένα ” κάστρο ” τιμά τον ίδιο του τον εαυτό με μια τέτοια ονοματοθεσία .

    Ο λόγος είναι άλλος ! ένας και μοναδικός : αυτός που το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς , ο Μανώλης Γλέζος , μας αποκάλυψε με την συλλυπητήρια επίσκεψή του στην οικία του Κυριάκου.

    Ότι δηλαδή στην κατοχή , ο Κων/νος Μητσοτάκης με τις ενέργειές του πρωταγωνίστησε και αποφεύκτηκε ο εμφύλιος πόλεμος στην Κρήτη .

    Και άλλα δημόσια πρόσωπα της εποχής στην ηπειρωτική Ελλάδα ,προσπάθησαν να αποφύγουν τον εμφύλιο , δυστυχώς δεν το κατόρθωσαν .

    Δεν είναι και εύκολο κατόρθωμα , όταν η ιδεολογία του άλλου πιστεύει ακράδαντα στην επανάσταση – την πραγματική επανάσταση με την αιματοχυσία – για την κατάληψη της εξουσίας και την εγκαθίδρυση της…. τυραννίας ,συγγνώμη της δημοκρατίας ήθελα να πω ,αλλά να είναι εκείνος ο Καρλ Πόπερ που με μπερδεύει , όταν μας λέει πως θεωρεί ” δημοκρατία ” το είδος διακυβέρνησης που για να αλλάξει δεν χρειάζεται βία , ενώ ” τυραννία ” εκείνο που για να αλλάξει απαιτείται βία και αιματοχυσία .

    Αυτή την αδελφική αιματοχυσία ο Κ. Μητσοτάκης απέτρεψε στο νησί του ,όπως μας υπενθύμισε ο Γλέζος .

    Τίποτε να μην είχε ο Μητσοτάκης ,να δεχθούμε ότι όλα του ήταν αρνητικά , όπως θέλουν οι ……..μεγαλόψυχοι δικαιοκρατούμενοι άσπονδοι φίλοι του , και μόνο ότι σε κάποια φάση της σταδιοδρομίας του κατόρθωσε να συμβάλλει τα μέγιστα και καθοριστικά , ώστε να δαμαστεί το πανάρχαιο διχαστικό γονίδιο του Έλληνα , νομίζω , ότι είναι αρκετό για να τον μνημονεύει και να τον θυμάται κανείς .

    Έχουμε και το ” Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης ” στην περιοχή μας !
    Ή μήπως κάποιους τους αφήνει αδιάφορους η ” συμφιλίωση ” , γιατί έχουν ακόμη ” το όπλο παρά πόδα “, όπως συχνά – πυκνά μας το υπενθυμίζουν ……

  7. αυτα μονο στην ελλαδα συμβαινουν…. ποιος ειναι ο μιστσοτακης που θα τον κανουμε και ινδαλμα? μηπως να του στησουμε και ανδρειαντα? ελεος πια…………

  8. Τι φταίνε οι άνθρωποι που θα αποκτήσουν για διεύθυνση “οδό Μητσοτάκη” ρε παιδιά ????.
    Οι αντικειμενικές αξίες των σπιτιών θα πέσουν κατακόρυφα !!!! Άνευ πλάκας , κατά την άποψή μου επειδή στο παρελθόν έγιναν χοντρά λάθη και δόθηκαν ονόματα εντελώς άσχετων με την πόλη και την ιστορία της σε οδούς της Καστοριάς δεν είναι επιχείρημα για να επαναληφθεί για μιά ακόμη φορά το λάθος . Δεν έκανε ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ για την πόλη μας και απεναντίας ήταν αυτός που θα ξεπουλούσε , αν του το επέτρεπαν (βλέπε Σαμαράς) , το όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς . (σε δέκα χρόνια ξεχνιούνται όλα – δική του έκφραση δεν ήταν???). Για να μην θυμηθούμε σε πόσες “ιστορίες” είναι εμπλεκόμενος και αυτός και ολόκληρη η κρατικοδίαιτη οικογένειά του !!! Γιατί λοιπόν πρέπει να δώσουμε το όνομά του σε δρόμο της πόλης η να στήσουμε και κανένα άγαλμά του ?

  9. Γιατι να μη δοθει? Οταν εκανε την ρυθμιση και των δανειων των γουνοποιων ηταν καλος. ‘Η μηπως ολοι οι δρομοι εχουν ονοματα προσωπων που ηταν αποδεκτα απ’ολους.

    1. ΚΑΠΟΙΟΣ-οι επωφελήθηκαν με τη ρύθμιση δανείων αφού αγόρασαν την εποχή εκείνη πανάκριβα αυτοκίνητα και είχαν γίνει ”αστέρια” στα σκυλάδικα όλης της Μακεδονίας… ΚΑΠΟΙΟΣ-οι μόνο όμως…. Αυτό δεν αποτελεί λόγο να δοθεί το όνομα του αποστάτη σε δρόμο της Καστοριάς… Βλ. και παραπάνω σχόλια άλλων αναγνωστών

Back to top button