Άργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριάΠρόσωπα

Ένα αστέρι επισκέπτεται σήμερα το Άργος Ορεστικό – Συνέντευξη με τον Δημήτρη Λέκκο

Ο Βασίλης Λέκκος γεννήθηκε και κατοικεί στην Καστοριά. Σπούδασε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και υπηρέτησε στις ειδικές δυνάμεις καταδρομών. Ασχολείται ερασιτεχνικά με το ποδόσφαιρο και την ποδηλασία, ενώ του αρέσει πολύ η ορειβασία και η φωτογράφιση τοπίων. Από μικρό παιδί γράφει ποιήματα και τραγούδια.

Πώς σας ήρθε η έμπνευση για το βιβλίο σας;

Η έμπνευση για το βιβλίο μου ήρθε πριν τρία,  χρόνια όταν ανέβηκα στην κορυφή του Ολύμπου σε υψόμετρο 2. 918 μέτρα. Ήταν ένα πανέμορφο βράδυ με τα χιλιάδες αστέρια να βρίσκονται τόσο κοντά και να φαίνονται τόσο φωτεινά και λαμπερά. Ένιωθα πως αν άπλωνα το χέρι μου θα άγγιζα ένα αστέρι.

Ποια είναι η ιστορία του βιβλίου και πώς προέκυψε ο τίτλος του;

Η ιστορία του βιβλίου μου είναι πως ένα αστέρι πήρε την μεγάλη απόφαση να αφήσει για λίγο τον ουρανό και να πραγματοποιήσει επισκέψεις στη γη. Ο τίτλος προέκυψε από την επιθυμία μου ένα αστέρι να μπορούσε να επισκεφτεί τη γη.

Γιατί επιλέξατε να γράψετε ένα βιβλίο για παιδιά και όχι για ενήλικες;

Επέλεξα να γράψω για  παιδιά γιατί νιώθω πως μόνο τα παιδιά έχουν καθαρή καρδιά και όπως και στην εικόνα με τα πυροτεχνήματα μόνο τα παιδιά μπορούσαν να δουν το αστέρι. Πιστεύω πως στο βιβλίο μου δίνω μερικά  μηνύματα που μόνο οι ενήλικες θα καταλάβουν. Θεωρώ πως αξίζει να διαβαστεί και από μικρά παιδιά, αλλά και μεγαλύτερα….

Υπάρχουν σκέψεις για ένα επόμενο βιβλίο;

Γράφω αυτό το διάστημα ένα ακόμη αλλά χρειάζεται υπομονή. Έχει ο Θεός!

Τώρα που βλέπετε ολοκληρωμένο το έργο σας θα θέλατε να αλλάξετε το οτιδήποτε, να διορθώσετε, να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε;

Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα του έργου μου και ήταν όπως το είχα φανταστεί.

Ο κόσμος της Καστοριάς αγκαλιάζει το εγχείρημά σας;

Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον κόσμο της Καστοριάς  που αγκάλιασε το αστέρι και το κράτησε μέσα στην ψυχή του.

orizontespress.gr

 

 

 

 

 

 

Back to top button