ΑθλητικάΚαστοριάΚόσμοςΠρόσωπατελευταίες ειδήσεις

Ο Καστοριανός Μάρκος Σπυρόπουλος είναι ο πρώτος Έλληνας που συμμετέχει σε υπερατλαντικό αγώνα ιστιοπλοΐας

Ο Μάρκος Σπυρόπουλος είναι επαγγελματίας ιστιοπλόος ανοιχτής θάλασσας τα τελευταία 25 χρόνια και είναι ο πρώτος Έλληνας που θα πάρει μέρος στον παγκοσμίως διάσημο υπέρ-Ατλαντικό αγώνα ιστιοπλοΐας MINI TRANSAT με σκάφος 6,5 μέτρων και να ανταγωνιστεί τους καλύτερους ιστιοπλόους του κόσμου.

Θα αγωνιστεί μόνος του, χωρίς πλήρωμα και στοχεύει σε μια θέση στην πρώτη δεκάδα. Ο αγώνας είναι τόσο απαιτητικός που από τους 100 με 150 συμμετέχοντες, μόνο οι μισοί κατά μέσο ορό καταφέρνουν να τερματίσουν.

Ο Μάρκος μετά από πολλά χρόνια πρωταθλητής στην κωπηλασία ακολούθησε την ιστιοπλοΐα ανοιχτής θάλασσας που έγινε η δουλειά του και το πάθος του παράλληλα.

«Λαμβάνοντας μέρος στο MINI TRANSAT θέλω να αποδείξω πρώτα στον εαυτό μου και στην συνέχεια σε ολόκληρη την παγκόσμια ιστιοπλοϊκή οικογένεια ότι υπάρχει και Έλληνας που μπορεί να πάρει μέρος και να διακριθεί στο MINI TRANSAT» λέει ο Έλληνας αθλητής. « Σε αυτόν τον αγώνα δε θα ταξιδεύω μόνος, μαζί μου θα είστε όλοι εσείς που θα με βοηθήσετε από μακριά, ταξιδεύοντας στον Ατλαντικό μαζί μου μέρα και νύχτα, ασταμάτητα.

Τα οφέλη αυτής της προσπάθειας θα είναι πολλά.

Η Ελλάδα θα αναδειχθεί για ακόμη μια φορά και η σημαία μας θα υψωθεί ανάμεσα και σε αυτές των άλλων χωρών που συμμετέχουν ανελλιπώς από το 1977.Εξαιτίας της προβολής του αγώνα πολλά νέα παιδιά θα έρθουν στην ιστιοπλοΐα ανοιχτής θάλασσας.Επιπλέον η χώρα μας θα είναι μια υπολογίσιμη δύναμη και στους υπερ-ατλαντικούς αγώνες.

Πιστεύω ότι έχοντας το μικρόβιο του πρωταθλητή, την εμπειρία όλων αυτών των χρονών, αλλά και την υποστήριξη του πολύ-πρωταθλητή συναδέλφου και προσωπικού μου, φίλου Κώστα Τριγκώνη, είναι η ώρα να ανοίξω την πόρτα για την Ελλάδα στους Ωκεάνιους ιστιοπλοϊκούς αγώνες που λαμβάνουν εξαιρετική προβολή τα τελευταία χρόνια παγκοσμίως».

MINI TRANSAT- RACE

Ο αγώνας ξεκίνησε το 1977 και έκτοτε διεξάγεται κάθε 2 χρόνια.

Αφετηρία του αγώνα είναι το λιμάνι το Le Sables D. Olonne στη Γαλλία και τερματίζει στη Γουαδελούπη της Καραϊβικής ή στο Σαλβαδόρ της Βραζιλίας διασχίζοντας έτσι όλο τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Πρόκειται για ένα ταξίδι άνω των 4000 ναυτικών μιλίων και ανάγεται στην κατηγορία EXTREME.

iefimerida.gr

 

 

Back to top button