ΕκδηλώσειςΚαστοριάΝεστόριοτελευταίες ειδήσεις

Περπατώντας το « μονοπάτι του καταρράχτη» (φωτογραφίες)

Τριάντα οκτώ Καστοριανοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Νεστοριτών εθελοντών  και συγκεντρώθηκαν το πρωί της Κυριακής στον επαρχιακό δρόμο Νεστορίου – Καστοριάς (κοντά στον ξενώνα Βάττυνα) για να περπατήσουν το μονοπάτι που ξεκινάει από εκεί  και καταλήγει στον καταρράκτη της Τσούκας στην Αγία Άννα.Μια διαδρομή μήκους 2,5 χιλμ που διανοίχτηκε πριν έναν χρόνο, χάρη στις προσπάθειες των μελών της Εθελοντικής Ομάδας Νεστορίου.

Αυτό που αντικρίζει κανείς, όταν τελειώνει ο δρόμος είναι μαγευτικό. Οι εικόνες εναλλάσσονται  συνεχώς.  Τα πλούσια σε βλάστηση δάση, με τα πεύκα, τις βελανιδιές , τα αγριολούλουδα και τη μεθυστική μυρωδιά του θυμαριού δίνουν τη θέση τους σε μικρά ποταμάκια και στο απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο που τα περιβάλλει.

Η ψυχική γαλήνη που νιώθεις  σε όλο το μήκος της διαδρομής είναι μοναδική, μέχρι που φτάνεις στο τέλος της, στον καταρράκτη. Ο ήχος από τα κρυστάλλινα νερά που χύνονται από τους πανύψηλους βράχους σε μια αυτοσχέδια λιμνούλα βάθους 3 μέτρων και το πετρώδες τοπίο συνθέτουν ένα απόκοσμο, παραμυθένιο σκηνικό που προκαλεί δέος.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση στο μονοπάτι είναι ότι οι εθελοντές που το διένοιξαν, παρενέβησαν με απόλυτο σεβασμό στο παρθένο φυσικό τοπίο. Κατασκεύασαν ξύλινες γεφυρούλες, πληροφοριακές πινακίδες, σκαλοπατάκια ειδικά διαμορφωμένα, προστατευτικά κιγκλιδώματα και μοίρασαν τη διαδρομή στα δύο, αφού στο μέσο της έφτιαξαν το λεγόμενο “καφενείο”, με ξύλινα τραπεζάκια και καθίσματα, όπου οι περιπατητές έχουν την ευκαιρία να ξαποστάσουν και να απολαύσουν την υπέροχη θέα.

Η βροχή που έπεφτε κατά το ήμισυ της διαδρομής δεν μείωσε καθόλου τη χαρά μας. Ευχαριστούμε την Εθελοντική Ομάδα Νεστορίου που μας έδωσε τη δυνατότητα να βιώσουμε την αξέχαστη αυτή εμπειρία! Ακολούθησε γεύμα με πλούσια εδέσματα, στον ξενώνα Βάττυνα .

 

Back to top button