Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

Συνάντηση Θεοφύλακτου Ζυμπίδη με την Έλενα Κουντουρά (βίντεο)

Ενημέρωση για τη συνάντηση με την Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά» από τον Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας-Πολιτισμού-Τουρισμού και Αθλητισμού, Θεοφύλακτου Ζυμπίδης. Η συνάντηση έγινε την περασμένη Τετάρτη στην Αθήνα στο γραφείο της Υπουργού παρουσία όλων των Αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού, με στόχο να καταθέτει ένα ενιαίο πρόγραμμα τουριστικής προβολής για το 2018. Κατατέθηκαν προτάσεις για τον κλάδο της γούνας, τον θρησκευτικό, ιαματικό, και περιπατητικό τουρισμό, αλλά και τη γαστρονομία. Όπως σημείωσε ο κ. Ζυμπίδης το τρίπτυχο: « τουρισμός, πολιτισμός και επιχειρηματικότητα, είναι το βασικό τρίπτυχο, ώστε να έχουμε θετικά αποτέλεσμα». Επίσης, έγινε συζήτηση για τη δημιουργία δυο αθλητικών κέντρων στις Περιφερειακές ενότητες Καστοριάς (ήδη ξεκίνησε) και Κοζάνης (δεν έχει προσδιοριστεί το σημείο). Δείτε αναλυτικά τι ανέφερε ο κ. Ζυμπίδης.

Θανάσης Τέγος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε ετοιμότητα η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για τον προγραμματισμό της τουριστικής προβολής -Συνάντηση στο Υπουργείο Τουρισμού

Ενημέρωση για τη συνάντηση με την Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά έκανε το πρωί της Παρασκευής ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας-Πολιτισμού-Τουρισμού και Αθλητισμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Θεόφιλος Ζυμπίδης.
Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της συνάντησης, ο κ. Ζυμπίδης τόνισε ότι αντικείμενο ήταν η κατάθεση ενιαίου προγράμματος τουριστικής προβολής, με στόχο να υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα για την περιοχή μας και όλη τη χώρα. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, κατατέθηκαν προτάσεις για τον κλάδο της γούνας, τον θρησκευτικό, ιαματικό, και περιπατητικό τουρισμό, αλλά και τη γαστρονομία.
Επίσης, ο κ. Ζυμπίδης αναφέρθηκε στην προβολή του κλάδου της γούνας, στα εμπορικά καραβάνια που πρέπει να προχωρήσουν, αλλά και στο θρησκευτικό τουρισμό, στο πλαίσιο και του έτους Ελλάδας-Ρωσίας.
Το τρίπτυχο «τουρισμός, πολιτισμός και επιχειρηματικότητα, είναι το βασικό τρίπτυχο, ώστε να έχουμε θετικά αποτέλεσμα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζυμπίδης, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχει ετοιμότητα στο σχεδιασμό στους συγκεκριμένους άξονες, ώστε να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα το επόμενο διάστημα σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού, του οποίου στελέχη θα βρεθούν στη Δυτική Μακεδονία το προσεχές διάστημα για την εκπόνηση του master plan.

kozan.gr

 

Back to top button