Καστοριά – Συνταγή: Η μηλόπιτα της Μαρίας (Νο2)

Μία δεύτερη συνταγή για μηλόπιτα από τη Μαρία

Υλικά:

Ταψί 30 Νο

5-6 μήλα
1 κούπα ζάχαρη
200 γρ. βούτυρο φρέσκο αγελαδινό
1 κ.σ. κανέλλα
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

5 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
3 βανίλιες
1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή 1 1/2 κούπα απλό αλεύρι με 1 κ.γ. μπεικιν πάουντερ
Εκτέλεση:

Βουτυρώνουμε το ταψί.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβομε σε φέτες και τα απλώνουμε στο ταψί έτσι ώστε να καλυφθεί όλη του η επιφάνεια.
Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κανέλλα και περιχύνουμε με το μίγμα αυτό τα μήλα.
Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά με τη ζαχαρη να αφρατέψουν, προσθέτουμε τη βανίλια και το αλεύρι και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
Ρίχνουμε και αυτό το μίγμα στο ταψι με τα μήλα.
Ψήνουμε στους 180° για 35-40 λεπτά.
Γρήγορο και πεντανόστιμο ,κυρίως για τον πρωινό καφέ.

Καλή σας επιτυχία
Μαρία

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΑ:

Συνταγή: Η μηλόπιτα της Μαριάς

 

 

 

 

shares