Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Συνάντηση Κεπαπτσόγλου, Καρυπίδη με Γαβρόγλου για την ίδρυση Μουσικού Σχολείου στο Βογατσικό

Η ευαρέσκεια του υπουργού εκφράστηκε με μια πολύ καινοτόμο πρόταση

Χθες Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κ. Γαβρόγλου, του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη και του Δημάρχου Άργους Ορεστικού Π. Κεπαπτσόγλου, η οποία είχε ζητηθεί πριν τέσσερις μήνες από τη Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου, με αντικείμενο συζήτησης την ίδρυση Μουσικού Σχολείου στην Τοπική Κοινότητα Βογατσικού.

Στην ευχάριστη και εποικοδομητική συζήτηση διάρκειας μίας ώρας ο κ. Υπουργός είχε την ευκαιρία να πληροφορηθεί για τα πλεονεκτήματα της πρότασης του Δήμου Άργους Ορεστικού, για την οποία εξέφρασε την ικανοποίηση και τον θαυμασμό του. Δυστυχώς όμως, όπως διαπιστώσαμε, ήταν η πρώτη φορά που ο Υπουργός Παιδείας ενημερωνόταν για τη συγκεκριμένη πρόταση, παρά το γεγονός ότι πλήρης φάκελος αυτής είχε αποσταλεί τουλάχιστον τρεις φορές στους υπηρεσιακούς του υφισταμένους.

Η ευαρέσκεια του κ. Υπουργού εκφράστηκε με την καινοτόμο πρότασή του να συνδυαστεί η προοπτική ίδρυσης του Μουσικού Σχολείου στο Βογατσικό παράλληλα με τη μετατροπή των κατασκηνώσεων του Βογατσικού σε έναν πρότυπο πανελλαδικής εμβέλειας θεσμό μουσικών κατασκηνώσεων ως κέντρο αναφοράς όλων των Μουσικών Σχολείων της χώρας. Επιπρόσθετα υπήρξε ταύτιση απόψεων για την ανάπτυξη και υλοποίηση κοινών δράσεων και δομών που σχετίζονται με τα παραπάνω.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κατέθεσε τόσο την ομοθυμία της τοπικής κοινωνίας, αίτημα της οποίας άλλωστε υπήρξε η πρόταση για την ίδρυση του Μουσικού Σχολείου, όσο και την αντικειμενική δυνατότητα του Δήμου να ανταποκριθεί πλήρως στις αυξημένες απαιτήσεις ενός τέτοιου προωθημένου πολιτισμικού, εκπαιδευτικού και αναπτυξιακού εγχειρήματος.

Η επιτυχημένη από κάθε άποψη συνάντηση των δύο θεσμικών παραγόντων έληξε με την αμοιβαία υπόσχεση για την άμεση συνέχιση των επαφών και της συνεργασίας μεταξύ τους με άξονα την εδραίωση και ανάπτυξη των απαιτούμενων δομών που θα βελτιώσουν στο μέγιστο τη μουσική παιδεία του Δήμου Άργους Ορεστικού.

 

 

 

 

One Comment

  1. Η κίνηνη της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοιίκησης ακουγεται ενδιαφέρουσα. Θα παρακαλούσαμε να δημοσιοποιηθεί η προταση που κατατεθηκε στο ΥΠΕΠΘ για να ενημερωθουμε για το ξεχωριστό και το καινοτόμο.Ειρήσθω εν παρόδω καθε χωριο της Καστοριας εχει να επιδείξει πλουσια πολιτισμική παρακαταθήκη που ευκολα μπορεί να πολλαπλασιαστεί σε πράξεις και πολιτισμού, δημιουργώντας μια παραδοση υψηλής διοργάνωσης δια- βαλκανικης αλλά και δια- ευρωπαικής.

Back to top button