Κόσμος

Τρόμος ξανά στο Λονδίνο! – Η πρώτη επίθεση κατά μουσουλμάνων

Είναι η πρώτη επίθεση με στόχο το μουσουλμανικό στοιχείο στο Λονδίνο. Ο 48χρονος που συνελήφθη και ο συνεργός του (τουλάχιστον ένας σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες), οδήγησαν το βαν σε μια περιοχή όπου γνώριζαν ότι όσοι είναι παρόντες εκείνη την ώρα είναι πιστοί που μόλις έχουν βγει από το τέμενος στο πάρκο Φίνσμπερι.

Οι πληροφορίες λένε μάλιστα ότι το βαν έπεσε πάνω σε ανθρώπους οι οποίοι είχαν σπεύσει να βοηθήσουν έναν ηλικιωμένο άνδρα ο οποίος είχε καταρρεύσει, πιθανότατα από τη νηστεία του ραμαζανιού, μπροστά σε μια στάση λεωφορείου, δίπλα στο τέμενος.

Μένει να αποδειχθεί ποιος είναι ο δράστης, αλλά και τα κίνητρά του, ωστόσο πρόκειται για το πρώτο “χτύπημα” στη Βρετανική Πρωτεύουσα το οποίο βάζει ξεκάθαρα στο στόχαστρο μουσουλμάνους στο θρήσκευμα πολίτες.

Στην περίπτωση του αποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους είναι γνωστό πως οι ακραίοι ισλαμιστές στοχοποιούν τόσο τους Σιίτες όσο όμως και τους μουσουλμάνους ανεξαρτήτως δόγματος οι οποίοι ενστερνίζονται τον δυτικό τρόπο ζωής.

Από τη Βρετανική Αστυνομία δεν έχει ανακοινωθεί το παραμικρό σε σχέση με την ταυτότητα του δράστη. Μάλιστα οι μουσουλμάνοι δεν έκρυψαν την αγανάκτησή τους για το γεγονός ότι δεν χαρακτηρίστηκε από την αρχή τρομοκρατική η επίθεση.

Στην προκειμένη περίπτωση ωστόσο υπογραμμίζεται από κάποιες πηγές ότι ο 48χρονος είναι “καυκάσιος” και πως φώναξε “θέλω να σκοτώσω μουσουλμάνους” γεγονός που οδηγεί σε επίθεση μίσους πιθανότατα από ακροδεξιά στοιχεία σε αντίποινα των επιθέσεων των ισλαμιστών στη Βρετανία.

Στην περίπτωση αυτή μιλάμε για την αρχή ενός νέου κύκλου αίματος όπου στοχοποιούνται συλλήβδην οι μουσουλμάνοι κάτοικοι της Βρετανίας. Σε κάθε περίπτωση η Βρετανική Αστυνομία είναι πολύ επιφυλακτική.

newsit.gr

Back to top button