Ελλάδα

Σορμπέ σοκολάτας

Υλικά συνταγής

  • 2 1/4 του φλιτζανιού νερό ή 555 ml
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη ή 200 γρ.
  • 3/4 φλιτζανιού κακάο σε σκόνη ή 75 γρ.
  • 170 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 1 βανίλια ή 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • λίγο αλάτι

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε 1 1/2 ή 375 ml από το νερό, τη ζάχαρη , το κακάο και το αλάτι. Αφήνετε να πάρει βράση , ανακατεύοντας συχνά για περίπου 1′.
  2. Αφαιρείτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και όπως είναι ακόμα το μείγμα ζεστό προσθέτετε τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει. Στη συνέχεια, προσθέστε τη βανίλα ή το εκχύλισμα και τα υπόλοιπα 3/4 φλιτζανιού ( 180 ml ​​) νερό .
  3. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπλέντερ και το χτυπάτε για 15 δευτερόλεπτα. Τοποθετείτε το μείγμα σε ένα μεταλλικό σκεύος και το βάζετε στην κατάψυξη. Μετά από 10΄-15΄, το βγάζετε και το ανακατεύετε για 1΄ με μια ξύλινη σπάτουλα. Επαναλαμβάνετε 6-7 φορές τη διαδικασία κάθε 30′, μέχρι το μείγμα να πήξει ομοιόμορφα. Διατηρείτε το σορμπέ στην κατάψυξη.

icookgreek.com

Back to top button