Το Facebook αλλάζει τους κανόνες για τις εικόνες προφίλ

Το Facebook προσπαθεί να διασφαλίσει με όποιον τρόπο μπορεί τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του. Αυτή τη φορά προωθεί νέα μέτρα για τη διασφάλιση των εικόνων προφίλ των χρηστών του.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε αλλαγές – ξεκινώντας από την Ινδία – που θα περιορίσουν τους τρόπους για να αντιγράψετε μια εικόνα προφίλ. Η ιδέα είναι να δοθεί στους χρήστες περισσότερος έλεγχος στην εικόνα τους και να σταματήσουν να αντιγράφονται ή να καταχρώνται χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Η Ινδία επιλέχτηκε ως δοκιμαστικός χώρος επειδή η κλοπή της εικόνας προφίλ είναι πιο διαδεδομένη εκεί. Ωστόσο, το Facebook είναι πιθανό να εφαρμόσει τους νέους κανόνες σε όλο τον κόσμο.

«Στην έρευνά μας με ανθρώπους και οργανώσεις ασφάλειας στην Ινδία, έχουμε ακούσει ότι μερικές γυναίκες επιλέγουν να μην βάζουν για εικόνα προφίλ τα πρόσωπά τους επειδή ανησυχούν για το τι μπορεί να συμβεί στις φωτογραφίες τους», εξήγησε ο Aarati Soman, υπεύθυνος προϊόντων στο Facebook.

Τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν τη διακοπή λήψεων ή την κοινή χρήση εικόνων προφίλ στο Facebook Messenger, τη διακοπή της δυνατότητας λήψης στιγμιότυπου σε ένα τηλέφωνο Android και τοποθέτηση ενός μπλε περιθωρίου γύρω από την εικόνα ως οπτικό αποτρεπτικό.

Το Facebook έχει δώσει στους χρήστες στην Ινδία έναν οδηγό, βήμα προς βήμα για την εφαρμογή αυτών των νέων κανόνων στις εικόνες προφίλ τους.

koutipandoras.gr