Ελλάδα

Γιάννης Αγγελάκας: Να αποσυρθεί και η «Γιορτή» από τα θρησκευτικά

Ο σπουδαίος τραγουδοποιός ο οποίος στην εποχή που οι Τρύπες μεσουρανούσαν είχε ερμηνεύσει μεταξύ άλλων διαμαντιών και τη «Γιορτή», μετά τα τελευταία γεγονότα στην ελληνική παιδεία, ζητάει δημόσια από τον Υπουργό Παιδείας την απόσυρση του τραγουδιού του από τη διδακτέα ύλη.
Η επιστολή του Γιάννη Αγγελάκα με τίτλο «Περί της ταλαίπωρης μεταρρύθμιση στην Παιδεία» αναφέρει τα εξής:

«Πριν από δύο μέρες παρακολούθησα λίγο καθυστερημένα από το διαδίκτυο μία απόκοσμη, σουρεαλιστική, εφιαλτική και θαρρείς θαμμένη κάτω από τόνους ψυχοφάρμακα τηλεοπτική εκπομπή της Τατιάννας, απ’ όπου και ενημερώθηκα ότι και το τραγούδι μας ‘Γιορτή” συμπεριλαμβάνεται στα τραγούδια-στίχους κάποιου βιβλίου θρησκευτικών που θα διδάσκεται στα σχολεία.

Σήμερα διάβασα πως η “Συννεφούλα” του Διονύση Σαβόπουλου, ο “Μπαγάσας” του Άσιμου, κάποιες σοφές γελοιογραφίες, διηγήματα κ.α. είχαν συμπεριληφθεί και αυτά στο εν λόγω βιβλίο και παρ’ ολα αυτά κατόπιν επιθυμίας, άρα διαταγής, της Εκκλησίας κόπηκαν από την διδακτέα ύλη.

Θα ήθελα να ζητήσω από τον κύριο Υπουργό να αποσύρει από την διδακτέα ύλη και το τραγούδι μας “Γιορτή” (αν όντως υπάρχει τέτοια πρόταση). Δεν θέλω να συμμετέχω σε εκπαιδευτικά πονήματα εάν αυτά χρειάζονται την έγκριση οποιουδήποτε ιερατείου. Ακόμα κι αν με εγκρίνουν αυτοί, δεν τους εγκρίνω εγώ γι’ αυτόν τον ρόλο».

Γιάννης Αγγελάκας | 29 Ιουνίου 2017

Η «Γιορτή» αποτελεί αναμφισβήτητα ένα από τα πιο όμορφα ελληνόφωνα ροκ τραγούδια!

city.sigmalive.com

Back to top button