ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Εντυπωσίασε το χορευτικό του ΚΑΠΗ Καστοριάς στο 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ ΚΑΠΗ στην Πάτρα (ρεπορτάζ – φωτογραφίες)

Με πολύ δυναμισμό, κέφι και άψογες εμφανίσεις εκπροσώπησε την Καστοριά, το νεοσυσταθέν χορευτικό του ΚΑΠΗ Καστοριάς στο 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ ΚΑΠΗ, που οργάνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός και το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων στην πόλη της Πάτρας.

 «Χορεύουμε και διεκδικούμε τη ζωή»

 Το χορευτικό του ΚΑΠΗ Καστοριάς δημιουργήθηκε πριν από μόλις μερικούς μήνες, κατόπιν αποδοχής της προσφοράς του εργαστηρίου λαογραφίας και παραδοσιακού χορού (ελπχ) ΟΡΜΟΣ να συνδράμει με δωρεάν χοροδιδασκάλους και κάθε άλλη βοήθεια. Έτσι, μέσα σε λίγο καιρό και υπό την καθοδήγηση του κ.  Μιχάλη Μπινιάκου και των κ.κ. Ανδρομάχη Μίντζια και Ειρήνη, Κοντάριου τα μέλη του χορευτικού, που για την ώρα αποτελείται μόνο από γυναίκες, ξεπέρασαν τα 30 και γεμίζουν ασφυκτικά την αίθουσα του ΚΑΠΗ στις πρόβες, ενώ πρόλαβαν να πάρουν και το «βάπτισμα του πυρός» με την εμφάνιση τους στην εκδήλωση για την γιορτή της μητέρας.

Έτσι λοιπόν, με περίσσιο ενθουσιασμό και κέφι για ζωή, και αποκλειστικά ίδια έξοδα για όλα τα μέλη της αποστολής – μιας και το ΔΣ του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Καστοριάς αρνήθηκε την οποιαδήποτε βοήθεια και συμμετοχή, τα «κορίτσια» του χορευτικού ΚΑΠΗ οργανώθηκαν και αναχώρησαν για την Πάτρα.

Να σημειωθεί η τεράστια συμβολή από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Χλόης-Φουντουκλή, Αμπελοκήπων, Γυναικών Μαυροχωρίου, Κρανοχωρίου και ελπχ ΟΡΜΟΣ που προσέφεραν στολές, τμήματα φορεσιών, εξαρτήματα και κάθε είδους βοήθεια για να ετοιμαστεί η αποστολή.

Στο Φεστιβάλ, που είχε θέμα, «Χορεύουμε και διεκδικούμε τη ζωή», συμμετείχαν 300 μέλη των ΚΑΠΗ από διάφορες περιοχές της χώρας, όπως Αγρίνιο, Δράμα, Θήβα, Καισαριανή, Καστοριά, Πετρούπολη, Χαϊδάρι, το Δήμο Σικυωνίων (Κορινθία) και φυσικά από την Πάτρα. Όλες οι αποστολές των ΚΑΠΗ είχαν την ευκαιρία να επιδοθούν σε χορευτικές παραστάσεις που έδωσαν στο θεατράκι της Μαρίνας, στην πλατεία Γεωργίου, αλλά και στην Πλαζ, παρουσιάζοντας τις παραδόσεις των περιοχών τους.

Παράλληλα ξεναγήθηκαν στην πόλη όπου και επισκέφθηκαν τον Ι. Ν. Αγίου Ανδρέα, το Αρχαιολογικό Μουσείο και την Achaia Claus. Στο χώρο της Πλαζ η Δημοτική Αρχή παρέθεσε δείπνο, όπου ο Δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης, καλωσόρισε τα άτομα της τρίτης ηλικίας στην Πάτρα και αφού απένειμε αναμνηστικά σε όλους τους συμμετέχοντες, υποσχέθηκε αντίστοιχες εκδηλώσεις στο μέλλον.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι χορεύτριες του ΚΑΠΗ Καστοριάς ενθουσίασαν με τις εμφανίσεις τους ενώ κέρδισαν και τις εντυπώσεις με την αμεσότητα και την ζωντάνια τους, μεταμορφώνοντας έτσι την συμμετοχή τους αυτή σε καμπάνια διαφήμισης και προώθησης της Καστοριάς.

Εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

 

Back to top button