ΕκδηλώσειςΚαστοριάΝεστόριοτελευταίες ειδήσειςφωτορεπορτάζ

Πεζοπορία και κολύμπι στη λίμνη Γκιστόβα 2350 (φωτογραφίες – βίντεο)

 

Μία όμορφη ημέρα ξεκίνησε από την πλατεία του χωριού μας και μία όμορφη ανάβαση ολοκληρώθηκε στην ψηλότερη Δρακόλιμνη της Ελλάδας, τη Γκιστόβα του Γράμμου, σε υψόμετρο 2.350μ. στην κορυφογραμμή, ακριβώς στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Η συμμετοχή του κόσμου μεγάλη, ειδικά για εμάς που πρώτη φορά τολμήσαμε να διοργανώσουμε μια τέτοια ανάβαση. Όλοι λάτρεις του βουνού, οι περισσότεροι ήδη περιπατητές, κάποιοι πρόθυμοι να προσπαθήσουν, παρά τη δυσκολία, όλοι όμως ενθουσιώδεις. Άλλωστε, και η διαδρομή μέχρι το χωριό Γράμμος, είναι απολαυστική και το ίδιο το χωριό.  Φτάσαμε στη λίμνη και μας αποζημίωσε για όποια κούραση νιώσαμε στην πορεία. Κάποιοι τολμηροί βούτηξαν και έμειναν αρκετά στο νερό.

Πολλές ευχαριστίες στον οδηγό μας, κ. Λευτέρη Ζιούτη της Overland www.overlandpindos.gr για τις οδηγίες του και την βοήθειά του, και την ημέρα της ανάβασης και κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και ενημέρωσης. Επίσης, στον Αντιδήμαρχο Νεστορίου κ. Λέκκο Κωνσταντίνο, για τη στήριξή του.

Ακόμη περισσότερες ευχαριστίες, σε όλες και όλους όσους ανταποκρίθηκαν και στήριξαν την πεζοπορία! Ελπίζουμε να ξαναβρεθούμε!

Με τιμή

Δ. Σ. Εξωραϊστικού Συλλόγου Χρυσής « Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος»

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Μάνθος 

https://www.youtube.com/watch?v=12l3x7h5AVk

 

 

 

 

 

 

Back to top button