ΕλλάδαΚόσμος

Αποκαλύψεις “φωτιά” για τον καπετάνιο του τουρκικού πλοίου που δέχθηκε τα πυρά του ελληνικού Λιμενικού!

– Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά την προχθεσινή ένταση στο Αιγαίο, μεταξύ του ελληνικού Λιμενικού και του πλοίου με τουρκική σημαία
– Για το πλοίο με το όνομα ACT υπήρχαν πληροφορίες πως μετέφερε ναρκωτικά
– Ο καπετάνιος αγνόησε εντολή του ελληνικού Λιμενικού το οποίο έριξε προειδοποιητικά πυρά
– Το… ένδοξο παρελθόν του “νταή” καπετάνιου και η σύνδεση με την κυβέρνηση Ερντογάν
– Άλλα πλοία της ίδιας εταιρείας είχαν ελεγχθεί για μεταφορά όπλων, ακόμη και για trafficking
– Όλο το χρονικό του περιστατικού στο Αιγαίο που η Τουρκία προσπάθησε να εκμεταλλευθεί στο έπακρο με προκλητικές ανακοινώσεις

Ήταν φανερό από την πρώτη στιγμή πως η Τουρκία προσπάθησε να εκμεταλλευθεί την προχθεσινή ένταση στο Αιγαίο για… γεωπολιτικούς σκοπούς. Όλα έγιναν το μεσημέρι της Δευτέρας, 03.07.2017, όταν το φορτηγό πλοίο με σημαία Τουρκίας, έπλεε ανοιχτά της Ρόδου και το ελληνικό Λιμενικό ζήτησε να σταματήσει στο λιμάνι του νησιού για έλεγχο, αφού υπήρχαν πληροφορίες πως μετέφερε ναρκωτικά.

Ο καπετάνιος του πλοίου έκανε… το δικό του και παράκουσε τις εντολές του Λιμενικού, με αποτέλεσμα να δεχθεί το πλοίο προειδοποιητικά πυρά και τελικά να διαφύγει σε τουρκικά χωρικά ύδατα.

Το Λιμενικό από την πρώτη στιγμή ξεκαθάριζε πως την στιγμή που ζήτησε τον έλεγχο, το φορτηγό πλοίο έπλεε σε ελληνικά χωρικά ύδατα. Αντιθέτως, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών υποστήριξε πως το πλοίο έπλεε σε διεθνή ύδατα και μάλιστα απείλησε ανοιχτά την Ελλάδα να μην επαναληφθεί κάτι παρόμοιο!

Σημειώνεται ότι η Τουρκία έστειλε τρία πολεμικά πλοία στο σημείο αμέσως μετά το περιστατικό και κάπως έτσι ένα -ακόμη- κακόγουστο τουρκικό σόου στήθηκε στο Αιγαίο, ενώ ιδιαίτερη σημασία έχει πως η συγκεκριμένη ιστορία προβλήθηκε ως πρώτο -και σε πολλά μέσα ως έκτακτο- θέμα, κάτι που έκανε φανερή την διάθεση των Τούρκων να δημιουργηθεί ένα “θερμό επεισόδιο”.

Την ίδια ώρα, βέβαια, οι…. καθημερινές τουρκικές παραβιάσεις πάνω από το Αιγαίο δεν έλειψαν ούτε χθες, ενώ ο καπετάνιος του πλοίου εμφανίστηκε σε δηλώσεις του στα τουρκικά ΜΜΕ… βαρύς κι ασήκωτος!

Η συνέχεια στο Newsit.gr

Back to top button