Ελλάδα

Η Ιόνια Οδός «ενώνεται» με τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου (βίντεο)

Ιόνια Οδός… Γέφυρα Ρίου- Αντιρίου… Δύο μεγάλα έργα. Δύο έργα που αποτέλεσαν όνειρο ετών για πολλές δεκαετίες. Εδώ και ένα μήνα περίπου, τα δύο έργα βρίσκονται σε κοινή πορεία.

Το νότιο άκρο της Ιόνιας Οδού συνδέθηκε με την Γέφυρα “Χαρίλαου Τρικούπη” όπως είναι το επίσημο όνομά της και πλέον άλλαξαν την γεωγραφία της Δυτικής και Βορειοδυτικής Ελλάδας.

Τα 6,5 νέα χιλιόμετρα της Ιόνιας Οδού, περιλαμβάνουν ανάμεσα σε άλλα τεχνικά, τον Ανισόπεδο Κόμβο Αντιρρίου και τη σήραγγα της Μακύνειας, μια σήραγγα διπλού κλάδου, συνολικού μήκους 500 μέτρων, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση. Με την παράδοσή τους σε κυκλοφορία και την ένωση με τη Γέφυρα, ολοκληρώθηκε πλήρως το νότιο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου.

Πέρα όμως από την κυριολεκτική ένωση Ιόνιας Οδού και Γέφυρας, στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η “Νέα Οδός” αναδεικνύεται και μια άλλη «ένωση», αυτή των εργαζομένων των τμημάτων λειτουργίας και συντήρησης των δυο εταιριών.

Η 1η Ιουνίου ήταν η πρώτη από τις πολλές ημέρες που θα κληθούν να συνεργαστούν αρμονικά, στοχεύοντας μαζί στη μέγιστη ασφάλεια και εξυπηρέτηση όλων των οδηγών.

“Επιτρέψτε μας λοιπόν, να αφιερώσουμε αυτό το βίντεο σε όλους τους δικούς μας ανθρώπους που εργάζονται συστηματικά, 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο, προκειμένου να κάνουν πράξη το όραμά μας. Να αποτελεί η Νέα Οδός «τον καλύτερο δυνατό συνταξιδιώτη» για κάθε εργαζόμενο, ταξιδιώτη, οικογένεια που χρησιμοποιεί τους αυτοκινητοδρόμους που λειτουργούμε, συντηρούμε και διαχειριζόμαστε”, τονίζεται στην ανακοίνωση της Νέας Οδού.

epiruspost.gr

Back to top button