ΓούναΚαστοριά

Απαγωγή Αργύρη Τσιφλικιώτη: Η πρώτη δίκη χθες στην Κοζάνη – Τι αποφάσισε το Δικαστήριο

Στην Κοζάνη πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 5 Ιουλίου η πρώτη δίκη για την πολύκροτη υπόθεση της ληστείας και της απαγωγής του Καστοριανού γουνοποιού Τσιφλικιώτη από »μαϊμού» αστυνομικούς.
Σε πρώτη φάση για τους τρεις κατηγορούμενους το Δικαστήριο αποφάσισε, για τον πρώτο 22 χρόνια και 5 μήνες φυλάκιση, για τον δεύτερο 21 χρόνια και 5 μήνες φυλάκιση ενώ για τον τρίτο 11 χρόνια και 6 μήνες φυλάκιση.Τι είχε συμβεί:
Μετά από έξι μήνες, έπεσαν τελικά στα χέρια των ανδρών της Ασφάλειας Καστοριάς οι τρεις Έλληνες που παρίσταναν τους αστυνομικούς για να απαγάγουν και να ληστέψουν έναν 65χρονο ιδιοκτήτη καταστήματος γουναρικών στην περιοχή του Τοιχιού Καστοριάς, το απόγευμα της 9ης Μαρτίου.Οι δράστες ηλικίας 29, 35 και 37 χρόνων φορούσαν στολές αστυνομικών και ακινητοποίησαν το Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 65χρονος, με πρόσχημα ότι θα του έκαναν έλεγχο. Όμως, τον απείλησαν με πιστόλια και τον ανάγκασαν να τους οδηγήσει στην επιχείρηση που διατηρεί στην περιοχή της Καστοριάς. Εκεί τον υποχρέωσαν να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο που υπήρχε στο κατάστημα και άρπαξαν τα «ζεστά» μετρητά ύψους 80.000 ευρώ. Στη συνέχεια, τον έδεσαν σε ένα δέντρο στην περιοχή Καλλιθέα της Καστοριάς, τον φίμωσαν με μονωτική ταινία και τον εγκατέλειψαν.

Την ταυτότητα των δραστών πρόδωσαν τα αποτυπώματα που βρέθηκαν τότε στα τρία οχήματα που χρησιμοποίησαν και αργότερα εγκατέλειψαν, καθώς και οι τρεις είναι σεσημασμένοι. Το ένα ήταν το Ι.Χ. φορτηγό του 65χρονου με το οποίο τον μετέφεραν στην ερημική τοποθεσία, ενώ οι «μαϊμού» αστυνομικοί επέβαιναν σε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο που είχε κλαπεί στις 29 Ιανουαρίου από το Παλαιό Φάληρο και μια μοτοσικλέτα η οποία είχε κλαπεί την ίδια ημέρα από το Νέο Ψυχικό. Και στα δυο είχαν βάλει πλαστές πινακίδες.
Ο χρόνος των κλοπών δείχνει ότι ο κακοποιοί σχεδίαζαν από τον Ιανουάριο την αρπαγή του εμπόρου γουναρικών και έκαναν προπαρασκευαστικές ενέργειες, μελετώντας χώρους στην ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς και της Κοζάνης.

Ο ανακριτής Καστοριάς είχε εκδώσει εντάλματα για τη σύλληψή τους και, όταν εντοπίστηκαν σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής, οργανώθηκε επιχείρηση με την συμμετοχή ανδρών της Ασφάλειας Καστοριάς και Αθήνας και της Ο.Π.Κ.Ε.. Τα μέλη της σπείρας οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και τους ασκήθηκε δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστεία, αρπαγή, παράνομη οπλοφορία, επικίνδυνη σωματική βλάβη, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, αντιποίηση αρχής και πλαστογραφία. Μάλιστα, από την έρευνα ο 29χρονος ταυτοποιήθηκε και ως δράστης άλλης μιας ληστείας, που είχε γίνει τον Απρίλιο του 2010 σε περιοχή της Αθήνας!

alphafm.gr

 

 

 

 

Back to top button