Ελλάδα

Φτάνουν πια τα γελάκια με τον «Πατέρα Κλεομένη»: Ο βανδαλισμός του γλυπτού «Κρίση» (βίντεο)

Ο γνωστός ως «πάτερ Κλεομένης», που απέκτησε δημοφιλία με τα παρανοϊκά βίντεο στο Youtube, στα οποία αφόριζε ΑΤΜ τραπεζών, κεραίες κ.α., προχώρησε και στον βανδαλισμό ενός έργου τέχνης, του γλυπτού «Κρίση» του Τάσου Νυφαδόπουλου, που βρίσκεται επί της Βουλιαγμένης.

Πρόκειται για το πρώτο δημόσιο γλυπτό παγκοσμίως με θέμα την κρίση και τις συνέπειες της στον άνθρωπο και την κοινωνία. Τα αποκαλυπτήρια του έγιναν το 2015, κατόπιν δωρεάς του γλύπτη Τάσου Νυφαδόπουλου στο Δήμο Ελληνικού- Αργυρούπολης. Ο γλύπτης εργαζόταν επί 18 μήνες στο έργο αυτό χωρίς να πάρει χρήματα

https://www.youtube.com/watch?time_continue=8&v=6dGcsSwsA8I

Το βίντεο που αναρτήθηκε στο Youtube δείχνει τον ρασοφόρο να απευθύνει υβριστικά σχόλια στο γλυπτό «Κρίση» του Τάσου Νυφαδόπουλου, χρησιμοποιώντας την έκφραση «σατανιασμένο άγαλμα της νέας εποχής, μασωνικό», να ανεβαίνει στη βάση του έργου και να σπάει το πέλμα και τα δάχτυλα του ποδιού του γλυπτού – ανθρώπου με ένα σφυρί, μέχρι το σημείο που σπάει το σφυρί του από τις κρούσεις.

Ο Τάσος Νυφαδόπουλος μιλώντας για το γεγονός μέσω βίντεο που ανέβασε στο Youtube σημειώνει: «Μιλάω δημόσια για  αυτό το γεγονός γιατί αν επιτρέψω να περάσει έτσι είναι σαν να γίνομαι συνένοχος προς όποια άλλη πράξη βαρβαρότητας κάνει στο μέλλον σε δημόσια Τέχνη. Καλώ όλους να μοιραστούν αυτό το βίντεο  στα social media που διαθέτουν ώστε να μη μείνουμε σιωπηροί σε μια τέτοια πράξη.»

tvxs.gr

Back to top button