Ελλάδα

Ζάκυνθος: Σοκάρει το πόρισμα του ιατροδικαστή για τη δολοφονία του 22χρονου τουρίστα

– Ο άτυχος Αμερικανός τουρίστας υπέκυψε από εγκεφαλική αιμορραγία – Είχε κακώσεις σε όλο του το σώμα
– Οι γονείς του άτυχου Bakari Jaward Henderson λύνουν τη σιωπή τους λίγο μετά το αποτρόπαιο έγκλημα
– Στα χέρια της αστυνομίας άλλοι 6 Σέρβοι που φαίνονται στα βίντεο – Εντός της ημέρας στον εισαγγελέα
– Οι εξηγήσεις του ”πορτιέρη” και του μπάρμαν για τη δολοφονία – Τι αποκαλύπτεται από τα νέα βίντεο
– Θέμα στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία η δολοφονία – Ζωντανές συνδέσεις και δημοσιεύματα

Η δολοφονία του 22χρονου Αμερικανού τουρίστα στον Λαγανά της Ζακύνθου συνεχίζει να προκαλεί θλίψη, προβληματισμό και αντιδράσεις εντός αλλά και εκτός συνόρων. Το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η νεκροψία – νεκροτομή από ιατροδικαστή στην Πάτρα και πλέον η σορός του Bakari Jaward Henderson αναμένεται να μεταφερθεί στις ΗΠΑ για την κηδεία και την ταφή του. Οι γονείς του αποφάσισαν να μην ταξιδέψουν στην Ελλάδα μετά την τραγωδία. Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε πως ο θάνατος προήλθε από αλλεπάλληλα χτυπήματα στο κεφάλι. Κάποια από αυτά προκάλεσαν στον 22χρονο εγκεφαλική αιμορραγία. Επιπλέον διαπιστώθηκαν κακώσεις σε όλο του το σώμα, ενώ σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ο ιατροδικαστής διαπίστωσε πως το θύμα δεν πρόλαβε να αντισταθεί στους δολοφόνους του.

Άλλα έξι άτομα, Σερβικής καταγωγής, συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας από την Ασφάλεια Ζακύνθου. Η επιχείρηση της αστυνομίας, στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν οι έξι Σέρβοι κράτησε λίγα λεπτά καθώς οι κατηγορούμενοι δεν προέβαλαν αντίσταση. Οι συλληφθέντες αναγνωρίστηκαν από τους αστυνομικούς μέσα από τα βίντεο που υπάρχουν από κάμερες ασφαλείας γειτονικών καταστημάτων, από το σημείο που έγινε η θανάσιμη επίθεση στον 22χρονο Αμερικανό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο βίντεο φαίνονται οι κατηγορούμενοι να χτυπούν τον άτυχο άντρα, ενώ έκπληξη προκάλεσε στους αστυνομικούς ότι κάποιοι από τους συλληφθέντες τον χτυπούσαν την ώρα που ήταν πλέον αναίσθητος στο έδαφος. Από χθες, κρατούνται στο Αστυνομικό τμήμα Ζακύνθου, ένας 34χρονος μπάρμπαν του καταστήματος και ένας 32χρονος Σέρβος με βρετανικό διαβατήριο που εργαζόταν ως ”πορτιέρης” σε αυτό. Και οι δύο κατηγορούνται για τον φόνο του άτυχου νεαρού. Εντός της ημέρας, οι οκτώ συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Οι εξηγήσεις και το βίντεο ντοκουμέντο

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο υπάλληλοι του μπαρ που συνελήφθησαν λίγο μετά το έγκλημα υποστήριξαν ότι δεν είχαν πρόθεση να σκοτώσουν τον 22χρονο τουρίστα. Όπως φέρεται να είπε ο πορτιέρης πλησίασε την παρέα των Αμερικανών για να τους κάνει παρατήρηση επειδή όπως είπε όλοι ήταν μεθυσμένοι και προκαλούσαν προβλήματα. Στο βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται πράγματι ο 32χρονος Σέρβος να πλησιάζει την παρέα του θύματος και να ακολουθεί ένας έντονος διάλογος. Κάποια στιγμή το θύμα σηκώνεται και φαίνεται να χτυπάει τον ”πορτιέρη” στο πρόσωπο. Από εκείνη τη στιγμή τα πράγματα ξεφεύγουν.

Η παρέα των Αμερικανών πλακώνεται στο ξύλο με παρέα Σέρβων και μέρος στη συμπλοκή παίρνουν τόσο ο ”πορτιέρης” όσο και ο μπάρμαν που έσπευσε να τον βοήθησει. Δυστυχώς όμως η συνέχεια δίνεται εκτός. Οι υπάλληλοι του μπαρ βγάζουν έξω τον 22χρονο ο οποίος από κάμερες γειτονικών καταστημάτων φαίνεται να τρέχει για να σωθεί. Τον πιάνουν και κυριολεκτικά τον σκοτώνουν στο ξύλο.

Η συνέχεια στο newsit.gr

Back to top button