ΑγροτικάΆργος ΟρεστικόΚαστοριά

Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Κώστα Τρυφόπουλου

Φτωχότερη  αρκετά από σήμερα  η μικροκοινωνία του χωριού μας των Αμπελοκήπων, η τοπική  οικογένεια των “Μπαξιοβάνων των Αμπελοκήπων”, αλλά φτωχότερο και το “σόι μας”, αφού ένας δικός μας άνθρωπος έφυγε  από κοντά μας για τους Ουρανούς.
 Απεβίωσε  το Σάββατο 8/7/2017,  ο συγχωριανός μας  και ξάδελφος Τρυφόπουλος Κώστας του Θωμά , σε ηλικία  58 ετών, έπειτα από  άνισο αγώνα με πρόβλημα υγείας.
  Ο Κώστας, ο “ξά’ρφος Κώτσιος“, εργάστηκε χρόνια στην Γούνα, αλλά στην συνέχεια υπήρξε δραστήριο μέλος της νεώτερης γενιάς των αγροτών-Μπαξιοβάνων των Αμπελοκήπων, με όλες τις καλλιέργειες.
Πάντα παρών στο παζάρι της Καστοριάς, αλλά και πολλών άλλων περιοχών, ευδιάθετος και πάντα έχοντας πρόχειρο κάποιο “πειρακτικό φιλικό καλαμπούρι” στις παρέες και στα καφενεία του χωριού.
     Νοικοκύρης,καλός σύζυγος,πατέρας 2 τέκνων, του Θωμά (Μάκη) και του Βαγγέλη, πάντα τακτικός στην Εκκλησία.
      Τον αποχαιρετήσαμε με συγκίνηση  στην τελευταία του κατοικία,συγγενείς και φίλοι απ’το χωριό αλλά και από άλλες περιοχές. Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το σπίτι του και την εκκλησία, όπου εξέφρασαν  την συμπαράστασή τους στην οικογένειά του.
     Η νεκρώσιμη ακολουθία, έγινε σήμερα   Κυριακή  9-7-2017,  στον  Ιερό Ναό Αγ Κων/νου & Ελένης, και ακολούθησε η κηδεία, στο Νεκροταφείο του Αη Νικόλα.
  Ακολούθησε δεξίωση στην  Αίθουσα Εκδηλώσεων του Αγ Κων/νου & Ελένης.
      Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του,..”εν τόπω χλοερώ“. Συλλυπητήρια στους οικείους του,ειδικά δε στα παλληκάρια του, Μάκη και Βαγγέλη και στην σύζυγό του Παναγιώτα.
        Καλό Κατευώδιο,με τις ευχές και της τοπικής μας Εκκλησίας,των ιερέων μας παπα Γρηγόρη και Παπανικόλα και των Ψαλτάδων που έψαλλαν το.. “Δεῦτε τελευταῖον ἀσπασμόν….”,….και…….”Μακαρία ἡ ὁδός, ἢ πορεύει σήμερον, ὅτι ἡτοιμάσθη σοὶ τόπος ἀναπαύσεως”.
 -Καλό Παράδεισο αγαπητέ “ξάρ’φε Κώτσιο”. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της γης των Αμπελοκήπων που σε σκεπάζει πλέον,της γης  που τόσα χρόνια δούλεψες σκληρά και καρποφόρα.
Νικόπουλος Χρίστος

ampelokipi-kastoria.blogspot.gr

 

 

Back to top button