ΕκδηλώσειςΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Βλέπουν παραστάσεις στο Θέατρο Βουνού με πιτόγυρα, πατατάκια και μπύρες

Τον τελευταίο καιρό στην πόλη μας, την Καστοριά, υπάρχει έντονη κίνηση σε πολιτισμικά δρώμενα και πιο συγκεκριμένα θεατρικές παραστάσεις στο θεατράκι του Βουνού. Επειδή είμαι λάτρης του θεάτρου και ευχαριστιέμαι πολύ να έχω τη δυνατότητα να παρακολουθήσω στην πόλη μου παραστάσεις πολύ σημαντικές με καταξιωμένους ηθοποιούς , με κάθε ευκαιρία πηγαίνω και παρακολουθώ όποια παράσταση ανεβαίνει.
Με μεγάλη μου απογοήτευση έχω παρατηρήσει (ειδικότερα στις 4 παραστάσεις που έχουν έρθει φέτος το τελευταίο δεκαήμερο ) ότι η συμπεριφορά των συμπολιτών μου είναι απαράδεκτη. Δεν είναι δυνατόν να μην μπορούν να καταλάβουν ότι το κάπνισμα σε έναν πολιτισμικό χώρο απαγορεύεται, δεν είναι δυνατόν να μην μπορούν να καταλάβουν ότι δεν έχουν το δικαίωμα να φέρνουν κάθε είδους φαγητού και ποτού και να τα απολαμβάνουν ανενόχλητα χωρίς αναστολές.
Ένιωσα μεγάλη ντροπή όταν στην παράσταση “Ιφιγένεια εν Αυλίδι” , άκουσα πάνω από δέκα φορές να ανοίγουν κουτάκια από μπύρα , άκουσα να τρώνε πατατάκια , ξηρούς καρπούς ακόμα και πιτόγυρα και να μην ντρέπονται καθόλου. Το αποκορύφωμα ήταν όταν αυτό το φαγοπότι γινόταν σε απόσταση αναπνοής από τους ηθοποιούς που εκείνη τη στιγμή, έκαναν κατάθεση ψυχής στην σκηνή και προσπαθούσαν να δώσουν την καλύτερη ερμηνεία τους. Είναι πολύ λογικό δηλαδή ο ηθοποιός να δίνει όλη του την ψυχή για εμάς τους θεατές και εμείς μπροστά στα μάτια του να πίνουμε και να καπνίζουμε!
Απλά λυπάμαι γι αυτό το φαινόμενο, είναι προτιμότερο να μην έρχεστε στο θέατρο αν δεν μπορείτε να κρατηθείτε για δύο ώρες από το τσιγάρο και τις μπύρες.

Α.

Επιστολή αναγνώστη του ΦΟΥΙΤ

 

 

 

 

2 Comments

  1. Αν εξαιρέσουμε την “Ιφιγενεια…”,οι άλλες παραστάσεις της αρπαχτής ,με θιάσους βραχύχρονους απαρτιζόμενους απο διάττοντες τηλεοπτικούς αστέρες,αξίζουν τέτοιου σεβασμού;Ε!όχι !Ας συνέλθουμε λίγο!Σε παραστάσεις επιπέδου “Δελφινάριου”,τα πατατάκια και οι πιτόγυροι ειναι το πλέον κατάλληλο συνοδευτικό!Και οι μπύρες για να χωνέψει κανείς ό,τι βλέπει…Ελεος!
    Γιατι αλήθεια υπογράφετε με ενα αρχικό “Α” μόνο;

Back to top button