ΕκδηλώσειςΕλλάδαΚαστοριά

Στην εκδήλωση κατά του νομοσχεδίου Γαβρόγλου η Μαρία Αντωνίου (φωτο)

Στην εκδήλωση «κατά της οπισθοδρόμησης που επιχειρείται με το Νομοσχέδιο Γαβρόγλου για την Ανώτατη Εκπαίδευση και την Έρευνα», που διοργάνωσε η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για ΠΑΙΔΕΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ (ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α.), την Δευτέρα 10 Ιουλίου, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Τράπεζας Ελλάδας, στην Αθήνα, παρουσία του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.

Βασικό στόχο της ΠΡΩΠΑΙΔΕΙΑ αποτελεί η μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας κατά τρόπο συνολικό, σύγχρονο και σύμφωνο με τις διεθνείς εξελίξεις. Σε αυτή την Εκδήλωση καθηγητές Πανεπιστημίων, πρώην πρυτάνεις, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, φοιτητές, γονείς και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου αναδείχθηκε η οπισθοδρομική φιλοσοφία που διέπει το νομοσχέδιο Γαβρόγλου και συζητήθηκαν οι επιπτώσεις του στη νέα γενιά και στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

 Αποτελεί προσωπική δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και της Νέας Δημοκρατίας, να ξαναλλάξει το νομικό πλαίσιο το οποίο διέπει την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, σε μια λογική βελτίωσης του πλαισίου του νόμου 4009 ενσωματώνοντας, όμως, στην πρότασή μας και την εμπειρία από την εφαρμογή του νόμου μέχρι σήμερα.

Back to top button