Καστοριάτελευταίες ειδήσειςΦλώρινα

Ο Σπίρτζης στην Καστοριά για την παράδοση του τμήματος Κορομηλιά – Κρυσταλλοπηγή

Παραδίδεται στην κυκλοφορία στις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής 14 Ιουλίου το τμήμα Κορομηλιά – Κρυσταλλοπηγή του κάθετου άξονα Σιάτιστα – Κρυσταλλοπηγή.

Την παράδοση θα κάνει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και η τελετή θα πραγματοποιηθεί στον ισόπεδο κόμβο Κρυσταλλοπηγής, παρουσία του προέδρου της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» Απόστολου Αντωνούδη και των μελών του δ.σ. Να σημειωθεί ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης ήταν να παραδώσει τον κάθετο άξονα ο ίδιος ο πρωθυπουργός, αλλά το πρόβλημα της υγείας του και η χειρουργική επέμβαση που υποβλήθηκε πρόσφατα, δεν το επέτρεψε. Άλλωστε, «ψάχνοντας» ημερομηνία που να βολεύει στον πρωθυπουργό δεν γινόταν η παράδοση, αν και το έργο θα μπορούσε να παραδοθεί νωρίτερα στους ταξιδιώτες.

Ακολουθεί ενημερωτικό σημείωμα για τον αυτοκινητόδρομο Α29 «ΣΙΑΤΙΣΤΑ – ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗ» (Κάθετος άξονας 45 ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ):

Ο Αυτοκινητόδρομος Α29 (Κάθετος Άξονας 45 της Εγνατίας Οδού) αποτελεί τμήμα του Πανευρωπαϊκού Άξονα VIII, έχει μήκος 72χλμ. περίπου και συνδέει την Εγνατία Οδό, από τη θέση του Α/Κ Σιάτιστας, με τα Ελληνοαλβανικά σύνορα, στη θέση του Συνοριακού σταθμού της Κρυσταλλοπηγής.

Η διατομή του είναι τετράϊχνου αυτοκινητοδρόμου, αποτελούμενη από δύο λωρίδες κυκλοφορίας και λωρίδα έκτακτης ανάγκης (ΛΕΑ) ανά κατεύθυνση, σε μήκος 72χλμ. Ο άξονας κατασκευάσθηκε και αποδόθηκε στην κυκλοφορία τμηματικά από το 2002 έως και σήμερα στα πλαίσια 13 εργολαβιών, συνολικού προϋπολογισμού 250 εκ €(με Φ.Π.Α.).

Μέχρι σήμερα έχουν δοθεί σταδιακά σε κυκλοφορία τα 51,68 χλμ. και στις 14 Ιουλίου, μετά την ολοκλήρωση των σχετικών εργασιών, αποδίδεται στην κυκλοφορία και το τελευταίο προγραμματισμένο τμήμα των υπολοίπων 20,32 χλμ.

Το αντικείμενο των ανωτέρω συμβάσεων περιλαμβάνει την ολοκλήρωση της κατασκευής της αρτηρίας του Κάθετου Άξονα στο τμήμα «Κορομηλιά – Ιεροπηγή – Κρυσταλλοπηγή», συνολικού μήκους 20,32 χλμ.

Περιλαμβάνει την πλήρη κατασκευή της κεντρικής αρτηρίας με τυπική διατομή τετράιχνου αυτοκινητόδρομου με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και ΛΕΑ καθώς και στηθαίο ασφαλείας τύπου New Jersey για το διαχωρισμό των δύο κατευθύνσεων κυκλοφορίας  και τυπική διατομή οδοστρώματος 22,25μ, την κατασκευή τριών Ανισόπεδων Κόμβων (Α/Κ Κορομηλιάς, Α/Ημικόμβος Λάρκο, Α/Κ Ιεροπηγής), την κατασκευή της δίδυμης σήραγγας Ιεροπηγής μήκους 560μ, την κατασκευή 11 μεγάλων τεχνικών (6 Κάτω Διαβάσεις, 4 Άνω Διαβάσεις, 1 Γέφυρα), 88 μικρών τεχνικών,  την κατασκευή παράπλευρου και κάθετου οδικού δικτύου καθώς και τις αποκαταστάσεις και συνδέσεις του τοπικού οδικού δικτύου.

Η συνολική τελική δαπάνη των εργασιών στα πλαίσια της ανωτέρω εργολαβίας ανέρχεται σε 93,3 εκ .

e-ptolemeos.gr

3 Comments

  1. Δεν τολμα να ερθει στη Καστορια ο λαοπροοβλτος ηγετης μας …..
    Τσιπρα δεν εχει τσιπα!

Back to top button