ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Καστοριά: Τριήμερο βιωματικό σεμινάριο με τη Δρ. Χάρις Καρνέζη

Βιωματικό Σεμινάριο Γνωσιακού Συμπεριφορικού Δράματος για όσους ψάχνουν νέους τρόπους να προσεγγίσουν παιδιά με επικοινωνιακές δυσκολίες, προβλήματα συμπεριφοράς, σύνδρομο Asperger, ΔΕΠΥ, ΥΛΑ, εκλεκτική αλαλία.
Φορέας: Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς
Τόπος: Κέντρο Ημέρας για παιδιά, εφήβους και νεαρούς ενήλικες με διαταραχή στο φάσμα του Αυτισμού, Μανιάκοι Καστοριάς
Εκπαιδευτής: Δρ. Χάρις Καρνέζη (https://www.cbdmethod.com)
Απευθύνεται:
σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας: παιδοψυχιάτρους, αναπτυξιολόγους, ψυχολόγους, λογοπεδικούς, εργοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, ειδικούς παιδαγωγούς και όλους όσοι αναζητούν νέους τρόπους να προσεγγίσουν παιδιά με επικοινωνιακές δυσκολίες, χαμηλή αυτοεκτίμηση, υψηλής λειτουργικότητας αυτισμό, σύνδρομο Asperger, ΔΕΠΥ, εκλεκτική αλαλία.
Διάρκεια: 15 ώρες (3 ημέρες)
Αριθμός συμμετεχόντων: 10- 14 άτομα (θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας)
Κόστος: 250 ευρώ
Ημερομηνία:
Παρασκευή 15/09/2017: 11.00πμ.-13:00μ.μ. & 14:30 μ.μ.-17:30 μ.μ
(Διάλλειμα 13:00μ.μ.-14:30μ.μ.)
Σάββατο 16/09/2017: 11:00π.μ.-13:00μ.μ. & 14:30 μ.μ.-17:30 μ.μ
(Διάλλειμα 13:00μ.μ.-14:30μ.μ.)
Κυριακή 17/09/2017: 11.00π.μ.-13:00μ.μ. & 14:30 μ.μ.-17:30 μ.μ
(Διάλλειμα 13:00μ.μ.-14:30μ.μ.)
Αίτηση συμμετοχής: στο e-mail: [email protected] ή στο τηλ.: 2467087543
(Ονοματεπώνυμο, Ειδικότητα, τηλέφωνο επικοινωνίας, e-mail επικοινωνίας)
Εγγραφές έως: 01/09/2017
Υπεύθυνη: κα Κολλήγα Χρυσούλα
Info: Το Γνωσιακό Συμπεριφορικό Δράμα (ΓΣΔ) είναι ένα νέο ψυχοπαιδαγωγικό μοντέλο ειδικά σχεδιασμένο για την αντιμετώπιση κοινωνικών και επικοινωνιακών δυσκολιών. Συνδυάζει την τέχνη του θεάτρου με αρχές και τεχνικές από θεραπευτικές μεθόδους της ψυχολογίας που έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού, όπως η γνωσιακή και η συμπεριφορική.

Η Δρ. Χάρις Καρνέζη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή Αθηνών του Γιώργου Θεοδοσιάδη και δούλεψε επαγγελματικά ως ηθοποιός για δέκα χρόνια. Πήρε Μάστερ (MA) στο «Θέατρο στην Eκπαίδευση» από το University of Central England στο Birmingham και έκανε διδακτορικό με υποτροφία στο τμήμα ψυχολογίας του πανεπιστήμιο του Δουβλίνου, Trinity College Dublin. Κατά τη διατριβή της μελέτησε τις ανάγκες των παιδιών με υψηλής λειτουργικότητας αυτισμό και σύνδρομο Άσπεργκερ και σχεδίασε ένα νέο εκπαιδευτικό μοντέλο για τα παιδιά αυτά, το «Γνωσιακό Συμπεριφορικό Δράμα» (ΓΣΔ) που συνδυάζει την τέχνη του θεάτρου με αρχές από γνωσιακές και συμπεριφορικές θεραπείες.

Για τη μελέτη της αυτή χρηματοδοτήθηκε από το Ιρλανδικό Κρατικό Συμβούλιο Εδικής Εκπαίδευσης ενώ παράλληλα της απονεμήθηκε και το μεταπτυχιακό βραβείο έρευνας του πανεπιστημίου του Δουβλίνου. Στην Ελλάδα τιμήθηκε με το βραβείο Γυναίκα Επιστήμων της Χρονιάς, από τον όμιλο Λυμπέρη. Τα αποτελέσματα της μελέτης της παρουσίασε σε διεθνή συνέδρια στην Ιρλανδία, την Αυστραλία και το Μεξικό.Επίσης τη μέθοδό της δίδαξε σε ψυχολόγους, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές και δασκάλους ειδικής αγωγής σε Ιρλανδία, Αυστραλία, Αμερική και Ελλάδα. Έχει κάνει διαλέξεις και σεμινάρια στα πανεπιστήμια Newman College στο Βirmingham της Αγγλίας και στο Trinity College της Ιρλανδίας, ενώ έχει σταθερές συνεργασίες με ειδικά σχολεία τόσο στην Αυστραλία όσο και στην Ιρλανδία όπου εφαρμόζει το ΓΣΔ. Μέχρι στιγμής έχει δουλέψει σε τακτική βάση με πάνω από 200 παιδιά στο φάσμα του αυτισμού σε Ιρλανδία, Αυστραλία και Ελλάδα. Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και του Autism Theatre Research Network.

 

 

Back to top button