Ελλάδα

Νέα στοιχεία και νέα σύλληψη για τη δολοφονία του 22χρονου τουρίστα στη Ζάκυνθο

Ακόμα ένα άτομο που μετείχε στον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του Μπακάρι Χέντερσον, συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές Ζακύνθου, ανεβάζοντας τον αριθμό των συλληφθέντων στους εννέα.

Ο συλληφθείς είναι και αυτός Σερβικής καταγωγής και νεαρής ηλικίας και η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του εξετάζοντας το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που έχουν καταγράψει το θάνατο του Αμερικάνου τουρίστα.

Το οπτικοακουστικό υλικό που έχουν στη διάθεση τους οι αρχές του από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης του μαγαζιού που άρχισε η φασαρία αλλά και βίντεο από την καταδίωξη στο κεντρικό δρόμο του Λαγανά με τον θανάσιμο τραυματισμό του 23χρονου, ρίχνουν άπλετο φως στην υπόθεση καθώς φαίνονται καθαρά οι δράστες και τα χτυπήματα που επέφεραν στο θύμα.

Για την υπόθεση υπάρχουν και νέα στοιχεία. Ο Άστριντ Φον Έχρεν ΜακΚρέι, οικογενειακός φίλος του Χέντερσον που βρισκόταν μαζί του στις διακοπές στη Ζάκυνθο δήλωσε στο αμερικάνικο CBS, πως η εκδοχή του θέλει τον φίλο του να δέχεται επίθεση επειδή έβγαλε μια selfie με τη σερβιτόρα είναι απολύτως αναληθής.

«Όλα άρχισαν όταν ο Μπακάρι και ένας άλλος από την παρέα μας άφησαν τα ποτήρια τους στο λάθος τραπέζι. Οι άνδρες που καθόταν εκεί σηκώθηκαν αμέσως, έσπασαν τα μπουκάλια μπύρας που είχαν στο τραπέζι και κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του» είπε.

Αποκλειστικά στοιχεία από την έρευνα της ασφάλειας Ζακύνθου που παρουσιάζει η ΕΡΤ, πάντως λένε ότι, ο 22χρονος Τεξανός ήταν μόνος στο μπαρ στις 02:50 τα ξημερώματα της Παρασκευής, όταν ξεκίνησε το επεισόδιο.

Οι φίλοι του είχαν φύγει και ο ίδιος έπινε το ποτό του στη μπάρα και έβγαζε φωτογραφίες με μία νεαρή σερβιτόρα από τη Σερβία. Γεγονός που φέρεται να προκάλεσε την οργή ομοεθνών της κοπέλας που κάθονταν σε διπλανό τραπέζι.

Ένας Σέρβος θαμώνας έκανε παρατήρηση στην σερβιτόρα και πέταξε προς το μέρος της ένα ποτήρι. Τότε ο 22χρονος αντέδρασε με αποτέλεσμα ο Σέρβος να του ρίξει μια σφαλιάρα. Το θύμα πήρε ένα μπουκάλι μπύρας και χτύπησε τον νεαρό αλλοδαπό στο κεφάλι, ο οποίος και γέμισε αίματα. Ακολούθησε η συμπλοκή.

Δευτερόλεπτα μετά, τα βίντεο δείχνουν το θύμα και τους Σέρβους που είχαν εμπλακεί στο επεισόδιο έξω από το μπαρ. Το επεισόδιο φαίνεται να συνεχίζεται – για αρκετά λεπτά – με λεκτική αντιπαράθεση του 32χρονου Σέρβου υπεύθυνου του μπαρ – ο οποίος και έχει συλληφθεί – με τον 22χρονο για αρκετά λεπτά.

Στις 03:16 ακριβώς, ο 32χρονος αρχίζει και κυνηγάει το θύμα. Ακολουθούν ο 34χρονος μπάρμαν και άλλοι Σέρβοι θαμώνες.

Σε μικρή απόσταση τον ακινητοποίησαν και άρχισαν να τον χτυπούν. Ο 22χρονος έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο καπό ενός αυτοκινήτου και στη συνέχεια στον δρόμο. Ο 32χρονος Σέρβος, ο οποίος στο δεξί του χέρι είχε γύψο από προηγούμενο χτύπημα, τον χτυπούσε με τον γύψο αλλά και τα πόδια.

tvxs.gr

Back to top button