Τι είπε για τη γούνα ο Αλέξης Τσίπρας

Ειδική αναφορά του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα για τη γουνοποιία, στη διάρκεια της ομιλίας του στο 1ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στη Δυτική Μακεδονία

«Επιτρέψτε μου στο σημείο αυτό να πω δυο λόγια για την παραγωγή της γούνας, με επίκεντρο βεβαίως την Καστοριά αλλά και στην υπόλοιπη περιφέρεια. Μια παραγωγική δραστηριότητα η οποία δοκιμάστηκε σκληρά από μία παγκόσμια κρίση,  αλλά θα έλεγα ότι διατηρεί δυνατότητες ανάπτυξης αν επιλεγούν επιχειρηματικές και πολιτικές πρακτικές στραμμένες στην εξασφάλιση της ποιότητας των δερμάτων και των τελικών προϊόντων.

Μεγάλη σημασία έχει η κτηνιατρική υποστήριξη της εκτροφής, η γεννητική βελτίωση και η έρευνα σε σχέση με την αναπαραγωγή των ζώων, όπως και η στροφή της ραφής στα ποιοτικά έτοιμα ενδύματα, μέσα από τη βελτίωση του σχεδιασμού, την εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού και την πιστοποίηση των τεχνιτών.

Ο περιφερειακός σχεδιασμός πρέπει να επιλέξει τις δράσεις αυτές που θα ενισχύουν αυτό που θα ονομάζεται τοπικό brand name. Για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής γούνας στη διεθνή αγορά, στις σημερινές συνθήκες της στασιμότητας.

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ο νέος αναπτυξιακός νόμος παρέχει εργαλεία. Παρέχει εργαλεία ενίσχυσης της συνεργασίας των επιχειρήσεων σε όλο το εύρος της αλυσίδας αξίας του κλάδου, από την εκτροφή ως την εμπορία. Αναφέρομαι σε δύο καθεστώτα του αναπτυξιακού νόμου, αυτό της ενίσχυσης των clusters και αυτό της ενίσχυσης τοπικών αλυσίδων αξίας»

Δείτε στο βίντεο της ομιλίας μετά το 38′

 

 

1 σχόλιο

  1. Θεατρο Βουνου : Το απολυτο μποτιλιαρισμα! Κανεις τον σταυρο σου να ανεβεις και να κατεβεις!

shares