ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Οι Encardia στο Φεστιβάλ της Αυλής (βίντεο)

Οι Encardia είναι ελληνικό συγκρότημα του οποίου η μουσική εμπνέεται από το μουσικό και εν γένει πολιτισμικό τοπίο των ελληνοφώνων περιοχών της Κάτω Ιταλίας. Το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει ταραντέλες, ερωτικά τραγούδια και τραγούδια κοινωνικού περιεχομένου.

Ιδρύθηκαν το 2004 και μέχρι το 2016 έχουν πραγματοποιήσει πολλές ζωντανές εμφανίσεις σε Ελλάδα, Γερμανία, Ιταλία, Νότια Γαλλία και Κύπρο. Έχουν κυκλοφορήσει 4 δίσκους.

Έχουν συνεργαστεί, δισκογραφικά και σε ζωντανές εμφανίσεις, με εκπροσώπους της κατω-ιταλικής μουσικής (Τζιοβάνι Αβαντατζιάτο και Ρομπέρτο Λίτσι από την περιοχή του Σαλέντο, Cinzia Villani, Enza Pagliara, Έτορε Καστάνια, Daniele Durante, τα συγκροτήματα Ghetonia, Mala lingua, Canzoniere Grecanico Salentino κ.α.) και με Έλληνες καλλιτέχνες όπως οι Φοίβος Δεληβοριάς, Κώστας Θωμαΐδης, Βασίλης Λέκκας, Χρήστος Τσιαμούλης, Νίκος Ξυδάκης, Καίτη Κουλλιά, Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων. Σε ζωντανές εμφανίσεις, έχει συνεργαστεί μαζί τους και ο ηθοποιός Hλίας Λογοθέτης. Tον Αύγουστο του 2008 εμφανίστηκαν, μαζί με τον Τζιοβάνι Αβαντατζιάτο των Ghetonia, στo φεστιβάλ “La notte della Taranta” στην Ιταλία, παρουσία 120.000 θεατών.

Μέλη των Encardia είναι οι:

Κώστας Κωνσταντάτος (φωνή, μαντολίνο, ταμπορρέλο και νταούλι). To 2003 ξεκίνησε τους Encardia, μαζί με τον Βαγγέλη Παπαγεωργίου και την Αναστασία Δουλφή. Έχει επισκεφθεί πολλές φορές την Κάτω Ιταλία.
Βαγγέλης Παπαγεωργίου (διασκευές – ενορχηστρώσεις, ακορντεόν).
Αναστασία Δουλφή (τραγούδι, καστανιέτες). Ιδρυτικό μέλος, έχει συμμετοχή στις συναυλίες και στις ηχογραφήσεις και των 4 δίσκων του συγκροτήματος.
Μιχάλης Κονταξάκης (κιθάρα). Με τους Encardia συνεργάζεται από το 2004.
Δημήτρης Τσεκούρας (κοντραμπάσο). Συνεργάζεται με τους Encardia από το 2006.
Κωνσταντίνα Καλκάνη Με τους Encardia συνεργάζεται από το 2004. Χορεύει και παίζει κρουστά σχεδόν σε όλες τις παραστάσεις του συγκροτήματος.
Γιάννα Χαμαλέλη Το 2005 έγινε μέλος των Encardia. Μαζί με την Κωνσταντίνα Καλκάνη αποτελούν το ντουέτο Ballo del Mare, το οποίο χορεύει σε ρυθμούς ταραντέλας και είναι μόνιμο μέρος των Encardia.
Ναταλία Κωτσάνη (τραγούδι). Συνεργάζεται με τους Εncardia από τον Ιανουάριο του 2012.

Δισκογραφία

Agapi mou fidella, 2005 (συμμετείχαν οι Αργύρης Μπακιρτζής και Νίκος Πορτοκάλογλου)
Το παραμύθι της ταραντούλας, 2007
Kalos irtate, 2008
Mηterra, 2010 (με τη συμμετοχή των Αλκίνοου Ιωαννίδη, Ηλία Λογοθέτη, Φράνκο Κορλιάνο)

Στο Φεστιβάλ της Αυλής την Τετάρτη 19/7

Στην αυλή του Αρχοντικού Πηχεών (Ντολτσό) στις 21:30

Back to top button