Καστοριά

Σπίρτζης: Εξετάζεται η απαλλαγή από πληρωμή διοδίων των κατοίκων ακριτικών νομών

Περιοχές όπως η Καστοριά και η Φλώρινα, αλλά και η Θράκη με την Ήπειρο πρέπει να σταματήσουν να είναι οι εσχατιές της χώρας, είπε ο υπουργός.
Απαλλαγή από τα διόδια των ακριτικών Νομών της χώρας, στη Θράκη, στη δυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο εξετάζει η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης κατά την τελετής απόδοσης σε κυκλοφορία του κάθετου οδικού άξονα «Σιάτιστα- Κρυσταλλοπηγή» της Εγνατίας Οδού.
«Προσπαθούμε να βγάλουμε την χώρα από την κρίση και αυτό σημαίνει ότι περιοχές όπως η Καστοριά και η Φλώρινα, αλλά και η Θράκη με την Ήπειρο, να σταματήσουν να είναι οι εσχατιές της χώρας και να είναι η αρχή της ενδοχώρας των Βαλκανίων», επεσήμανε ο υπουργός.
Όπως είπε ο υπουργός, εντός του έτους θα υπάρξει ο διαγωνισμός για το ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων. «Αυτό που έχει ζητήσει υπουργείο από τους μελετητές του ΤΑΙΠΕΔ είναι να εξεταστεί το οικονομικό βάρος, που κατά την γνώμη μας είναι αμελητέο για την απαλλαγή από τα διόδια, είτε έχουμε ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα, είτε υπάρχουν, μέχρι να ολοκληρωθεί, οι μετωπικοί και οι πλευρικοί σταθμοί διοδίων, να απαλλαγούν οι ακριτικοί νομοί της χώρας μας και στη Θράκη και στη Μακεδονία και στην Ήπειρο και περιμένουμε τα αποτελέσματα που θα δώσουν οι μελετητές του ΤΑΙΠΕΔ. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Διαβάστε όλο το άρθρο στο voria.gr 

 

 

 

Back to top button