Δρομολογήθηκε η διαδικασία χρηματοδότησης για την σύνδεση του τρένου με το αεροδρόμιο του νομού Καστοριάς.
Η σιδηροδρομική γραμμή Κωνσταντινούπολη – Θεσσαλονίκη – Φλώρινα ( με κάθετους άξονες για Ανατολική Ευρώπη και Αθήνα) θα έχει τερματικό σταθμό , στο αεροδρόμιο του νομού Καστοριάς και θα συνδεθεί με Πόγραδετς (που υπάρχει ήδη Ευρωπαϊκή γραμμή) για σύνδεση με Δυτική Ευρώπη.
Η βουλευτής Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου μετά την σημερινή εξέλιξη δήλωσε:
«Επιτρέψτε μου σήμερα, να αισθάνομαι δικαιωμένη και περήφανη, το τρένο στο νομό Καστοριάς και η δημιουργία διαμετακομιστικού κέντρου στο αεροδρόμιο, δρομολογήθηκε».
Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ΕΡΓΟΣΕ.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
19 Ιουλίου 2017
Η προσπάθεια για εξωστρέφεια που ξεκίνησε στην ΕΡΓΟΣΕ το καλοκαίρι του 2015 άρχισε να αποδίδει καρπούς.
Η εταιρία έχει ήδη εξασφαλίσει τρία συμβόλαια για έργα που αφορούν επενδύσεις τρίτων χωρών, Ευρωπαϊκά Προγράμματα Έρευνας και Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκά Διασυνοριακά Προγράμματα.
Πιο συγκεκριμένα, η ΕΡΓΟΣΕ:
-
Επελέγη να αναλάβει τον ρόλο του ανεξάρτητου μηχανικού σε έργο που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στο Μαυροβούνιο (σιδηροδρομικός σταθμός Podgorica).
-
Συμμετέχει σε Κοινοπρακτικό σχήμα με πολλές Ευρωπαϊκές εταιρίες και Οργανισμούς που κέρδισε συμβόλαιο ύψους 1.700.000 € από το Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα Shift2Rail HORIZON 2020 με στόχο να αναπτύξουν μεθοδολογίες παραγωγής ενέργειας επί του οχήματος για λειτουργία συσκευών σηματοδότησης και επικοινωνίας.
-
Συμμετέχει ως leading company στο έργο που επελέγη να χρηματοδοτηθεί από το INTERREG IPA II CROSS-BORDER COOPERATION PROGRAM για την σιδηροδρομική σύνδεση Ελλάδας – Αλβανίας (στο έργο συμμετέχουν ο ΟΣΕ και το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών της Αλβανίας). Το έργο περιλαμβάνει την μελέτη της σιδηροδρομικής γραμμής Φλώρινα-Κρυσταλλοπηγή-Πογραδετς, καθώς και την σύνδεση της γραμμής με το αεροδρόμιο της Καστοριάς.
Ακόμη, η ΕΡΓΟΣΕ περιμένει αποτελέσματα και από άλλους διεθνείς διαγωνισμούς που θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τις δράσεις εξωστρέφειας της εταιρίας. Η προσπάθεια συνεχίζεται, καθώς όλοι κατανοούν ότι οι ελληνικές δράσεις σε διεθνές περιβάλλον μπορούν να βοηθήσουν την ανάδειξη και προώθηση όχι μόνο της εταιρίας αλλά και όλου του ελληνικού επιστημονικού δυναμικού.