Κόσμος

Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν: Ο σημαντικότερος ηθοποιός της γενιάς του

O Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν (Philip Seymour Hoffman: 23 Ιουλίου του 1967 – 2 Φεβρουαρίου του 2014), υπήρξε αναμφισβήτητα ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς της γενιάς του. Έχοντας συνδέσει με επιτυχία το όνομά του με μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές της σύγχρονης αμερικανικής φιλμογραφίας, ο ταλαντούχος ηθοποιός έφυγε δυστυχώς πρόωρα, σε ηλικία μόλις σαράντα έξι ετών. Στο κείμενο που ακολουθεί, επιχειρούμε να παρουσιάσουμε ένα μικρό αφιέρωμα στον σπουδαίο καλλιτέχνη, με οδηγό κάποιες χαρακτηριστικές – και προσωπικά αγαπημένες – ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε την τελευταία δεκαετία.

Έχοντας διακριθεί με το βραβείο Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου το 2006 για την ερμηνεία του στην ταινία “Τρούμαν Καπότε“, αλλά και με τρεις υποψηφιότητες για το βραβείο Β΄ Ανδρικού Ρόλου, ο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, έμελλε από νωρίς να αφήσει το στίγμα του στην μεγάλη οθόνη.

Γεννημένος στις 23 Ιουλίου του 1967 στο Fairport της Νέας Υόρκης ο Χόφμαν, θα σημαδέψει με τις ερμηνείες του μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές της σύγχρονης αμερικανικής φιλμογραφίας. Ενδεικτικά, αναφέρουμε: “Ευτυχία” (Happiness, 1998), “Magnolia” (1999), “Truman Capote” (Capote, 2005), “Παιχνίδια Εξουσίας” (Charlie Wilson’s War, 2007), “Αμφιβολία” (Doubt, 2008), “Η Συνεκδοχή της Νέας Υόρκης” (Synecdoche, New York 2008), “Αι ειδοί του Μαρτίου” (The Ides of March, 2011), “The Master” (2012) κ.α.

Η λίστα είναι μεγάλη ενώ θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και το φιλμ «Jack Goes Boating» του 2010 (φώτο). Μία ταινία στην οποία ο Χόφμαν πρωταγωνιστεί, υπογράφει το σενάριο, ενώ για πρώτη φορά περνά και πίσω από την κάμερα, στον ρόλο του σκηνοθέτη.

Η συνέχεια στο TVXS.gr

Back to top button