ΑγροτικάΚαστοριάΝεστόριο

Δήμος Νεστορίου: Υλοποιείται το αποχετευτικό Κομνηνάδων (ρεπορτάζ)

 

Το πράσινο φως για το την  δημοπράτηση της αποχέτευσης, στο δημοτικό διαμέρισμα  Κομνηνάδων πήρε τις προηγούμενες ημέρες από το Υπουργείο Οικονομικών ο Δήμος Νεστορίου. Το συγκεκριμένο έργο είχε ξεκινήσει πριν από 5-6 χρόνια, αλλά πριν 2,5 χρόνια ο εργολάβος κηρύχτηκε έκπτωτος και  είχαν σταματήσει οι διαδικασίες με αποτέλεσμα να υπάρχει η καθυστέρηση υλοποίησης .

Να βελτιωθεί η καθημερινότητα των κατοίκων

Ο Δήμος Νεστορίου σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Πασχάλη Γκέτσιο έχει πλέον στα χέρια του το επίσημο χαρτί από το Υπουργείο Οικονομικών για την αποπεράτωση της αποχέτευσης των Κομνηνάδων που αναφέρει ότι το έργο ξεκινά το αμέσως επόμενο διάστημα μέσω του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, με προϋπολογισμό 180.000 ευρώ, ενώ πολύ σύντομα θα γίνει και η προκήρυξη του έργου.

Την ικανοποίηση του εξέφρασε μιλώντας στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ για την υλοποίηση του έργου ο κ.  Γκέτσιος. Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά είπε το Δημοτικό διαμέρισμα Κομνηνάδων εδώ και πολλά χρόνια,  θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. «Προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις,  προσωρινού χαρακτήρα, αλλά ολοκληρώνοντας το αποχετευτικό θα ακολουθήσει και η αποκατάσταση του οδικού άξονα, προκειμένου να βελτιωθεί η καθημερινότητα των κατοίκων», δήλωσε. Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο δήμαρχος Νεστορίου και στην αμέριστη συμπαράσταση που είχε από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου. «Από το ποσό των 155 χιλιάδων ευρώ που ήταν  αρχικά ο προϋπολογισμός, ανεβάσαμε το ύψος των βελτιώσεων στα 180 χιλιάδες ευρώ. Αυτό το χρωστάμε στην κ Τελιγιορίδου».

Δώρα Κωτσοπούλου

Εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

 

 

 

 

Back to top button