Ελλάδα

Δύο ελληνικά νησιά μεταξύ των φθηνότερων προορισμών για διακοπές στην Ευρώπη

Με βάση την ετήσια έκθεση των βρετανικών ταχυδρομείων – Ολόκληρη η λίστα με τους πιο φθηνούς προορισμούς 

Το κόστος των οικογενειακών διακοπών σε ορισμένα τουριστικά θέρετρα της ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων μπορεί να αποδειχθεί σημαντικά χαμηλότερο σε σχέση με τους παραδοσιακά ακριβότερους προορισμούς της δυτικής Ευρώπης, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση «Family Holiday» των βρετανικών ταχυδρομείων για το 2017.

Για τις ανάγκες της έκθεσης ελήφθησαν υπόψιν 12 προϊόντα και υπηρεσίες για τις οποίες οι οικογένειες πληρώνουν συνήθως κατά τη διάρκεια των διακοπών τους όπως π.χ. το φαγητό, το ποτό, το παγωτό, αλλά και οι επισκέψεις σε θαλάσσια πάρκα, η συμμετοχή σε extreme sports ή η αγορά εξοπλισμού παραλίας (μαγιό, αντηλιακό, μάσκες, βατραχοπέδιλα κτλ.)

Μεταξύ των πιο 15 πιο οικονομικών προορισμών με βάση τα παραπάνω κριτήρια συγκαταλέγονται δύο ελληνικά νησιά και πιο συγκεκριμένα η Κέρκυρα και η Κρήτη.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι φθηνότερος οικογενειακός προορισμός στην Ευρώπη θεωρείται το τουριστικό θέρετρο της Μαρμαρίδας στην Τουρκία κυρίως εξαιτίας της σημαντικής πτώσης που σημειώνει από πέρυσι η τουρκική λίρα στην ισοτιμία συναλλάγματος (24%).

Από την άλλη, ο φθηνότερος προορισμός για τη δυτική Ευρώπη είναι η Κόστα ντελ Σολ στην Ισπανία.

Η συνέχεια στο  www.lifo.gr

Back to top button