ΑθλητικάΕλλάδαΚαστοριά

Στίβος, κωπηλασία και ιστιοπλοΐα δεν υπάρχουν κύριε πρωθυπουργέ;

Αν στο πρωθυπουργικό γραφείο υπάρχει σύμβουλος για θέματα αθλητισμού, παίρνει τζάμπα χρήματα. Αυτός που εισηγήθηκε στον πρωθυπουργό να τιμήσει την Εθνική ομάδα μπάσκετ των εφήβων για το χρυσό μετάλλιο είτε είναι άσχετος είτε μασόνος (μπασκετικός) καθώς αγνοήθηκαν τέσσερα παγκόσμια μετάλλια σε κωπηλασία και ιστιοπλοΐα και τρία ευρωπαϊκά στο στίβο.

Του Θανάση Νικολάου

Για το πόσο μεγάλη είναι η επιτυχία της κατάκτησης χρυσού μεταλλίων στο Ευρωμπάσκετ εφήβων από την Ελλάδα, έχω τις ενστάσεις μου. Αυτό το κόλπο του Βασιλακόπουλου με τις διοργανώσεις στην Ελλάδα (ιδίως στα Δύο Αοράκια) για να πάρουμε ντε και καλά το τρόπαιο είναι παλιό. Όπως επίσης είναι γνωστό το γεγονός πως η μασονία του μπάσκετ διογκώνει κάθε επιτυχία στο μέγιστο παρουσιάζοντας της ως διαγαλαξιακό επίτευγμα και τους παίκτες έτοιμους όλους για το ΝΒΑ. Άσχετα που από αυτούς 2-3 καταλήγουν να παίζουν αναπληρωματικοί σε ομάδα της Α1. Κάποιος όμως έπεισε τους συμβούλους του πρωθυπουργού πως θα είναι επικοινωνιακή επιτυχία να φέρει τους πρωταθλητές Ευρώπης στο Μαξίμου για να τους συναντήσει και να φωτογραφηθεί μαζί τους. Ορθώς έγινε, αλλά δεν έπρεπε να γίνει μόνο αυτό. Φάουλ έκανε και ο υφυπουργός αθλητισμού που στα συγχαρητήρια του ξέχασε ιστιοπλοΐα και κωπηλασία.
Από ότι φαίνεται το αργυρό μετάλλιο της Κατερίνας Δίβαρη και το χάλκινο του Λεωνίδα Τσορτανίδη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας της προ-Ολυμπιακής κατηγορίας techno που έγινε στην Ιταλία, δεν ήταν τόσο σημαντικά για τον υφυπουργό και τον πρωθυπουργό. Ούτε φυσικά τα δύο χάλκινα που κέρδισαν Κυρίδου-Τσαμοπούλου και Εμμανουηλίδου-Πέργουλη στο παγκόσμιο νέων της κωπηλασίας στη Φιλιππούπολη.
Φυσικά υπάρχει και το χρυσό του Τεντόγλου στο ευρωπαϊκό Κ20, όπου ο Μουζενίδης πήρε χάλκινο και το αργυρό του Κυριαζή στο ευρωπαϊκό Κ23. Αυτά δεν είναι μετάλλια άξια συγχαρητηρίων;
Μπορεί τόσο ο υφυπουργός αθλητισμού όσο και ο πρωθυπουργός να θέλουν κάνουν κινήσεις για το προφίλ τους, όμως δε θα τους δώσουν πόντους τα προφανή και η βιτρίνα. Αν δείξουν ενδιαφέρον για τους αθλητές και όχι μόνο για τους παίκτες, τότε ίσως και το προφίλ τους να γίνει πιο… αθλητικό και πιο συμπαθές στον κόσμο του αθλητισμού. Κάνουν που κάνουν όλα αυτά τα παιδιά την προσπάθεια τους μόνοι τους, πληρώνουν από την τσέπη τους, ένα μπράβο και μία συνάντηση για να τα κάνουν να νιώσουν το πόσο σημαντικά είναι για τον ελληνικό αθλητισμό, δεν κοστίζει τίποτα. Και είναι και πολύ καλύτερη εικόνα από αυτήν με τους κοιλαράδες παράγοντες που κάθε τρεις και λίγο βρίσκονται στο υπουργείο.

 sportsfeed.gr

 

 

 

Back to top button