ΑθλητικάΚαστοριάΠρόσωπατελευταίες ειδήσεις

Ο γυμναστής Νίκος Παγούνης στο προπονητικό τιμ της Καστοριάς

 

Σε συμφωνία με τον Νίκο Παγούνη ήλθε η διοίκηση της Καστοριάς, όσον αφορά την ενίσχυση του προπονητικού τιμ της ομάδας. Ο κ. Παγούνης έρχεται να προστεθεί, μετά τον Σταύρο Ευαγγελίδη, σαν άμεσος συνεργάτης, του Διονύση Λίτσκα, που θα έχει την επιμέλεια της εκγύμνασης και της φυσικής κατάστασης των ποδοσφαιριστών.

Ο Νίκος Παγούνης, που είναι τριάντα οκτώ (38) χρόνων, είναι πτυχιούχος του Τ.Ε.Φ.Α.Α Θεσ/κης, και κατέχει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους στην Αθλητική Ψυχολογία και στην Οργάνωση Αθλητικών Οργανισμών.

Η επαφή του με τον αθλητισμό, ξεκίνησε από μικρή ηλικία και αφού πέρασε από πολλά αθλήματα, ασχολήθηκε τελικά με το άθλημα της κωπηλασίας, όπου υπήρξε μέλος της Εθνικής Ομάδας κωπηλασίας όλων των κατηγοριών, συμμετέχοντας σε όλα τα παγκόσμια πρωταθλήματα από το 1997 έως και 2006, καταφέρνοντας να πάρει την 5η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και τη 2η θέση στου Μεσογειακούς αγώνες του 2005.

Αποφοιτώντας από τη γυμναστική ακαδημία, εργάστηκε ως γυμναστής στη Γ.Γ.Α, στη σχολή Δημοτικής Αστυνομίας, σε συλλόγους κολύμβησης, κωπηλασίας και μπάσκετ, στο γυμναστήριο «Vita gym» Καστοριάς.

Είναι πιστοποιημένος αξιολογητής FMS και instructor της Less mills στο μάθημα Body pump.

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως personal trainer που ειδικεύεται στην κινητική αξιολόγηση του ανθρώπινου σώματος, στην θεραπευτική άσκηση και στην ορθοσωμική, εφαρμόζοντας καινοτόμα προγράμματα άσκησης, τα οποία έχουν σκοπό να γυμνάσουν τον ασκούμενο με ασφάλεια και μακριά από τις βαρετές συμβατικές μεθόδους.

Μάλιστα, ο Νίκος Παγούνης είναι αξιολογητής στην παραπάνω μέθοδο, η οποία είναι παγκοσμίως γνωστή, αφού χρησιμοποιείται τόσο από ομάδες του ΝΒΑ, όσο και από μεγάλους συλλόγους του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Ο κ. Παγούνης ό οποίος έχει ασχοληθεί με τις προετοιμασίες ομάδων σε πολλά άλλα αθλήματα, πλην του ποδοσφαίρου, μετά τη συμφωνία του με την Καστοριά, μας είπε τα εξής:

“Στην Καστοριά μου δίνεται η μεγάλη ευκαιρία να δείξω την δουλειά μου και σε ένα ποδοσφαιρικό σύλλογο. Είμαι πολλά χρόνια στον αθλητισμό και θεωρώ ότι η ενασχόληση μου με την ομάδα είναι ένα παραπάνω βήμα στη δουλειά μου, πόσο μάλλον σε ένα ιστορικό σωματείο, όπως είναι η Καστοριά, η οποία θα κάνει κι αυτή μια μεγάλη προσπάθεια, στο φετινό πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε μέσα στο γήπεδο”.

agsk-kastoria.blogspot.gr 

 

Back to top button